InstruktorMarija Desnica
Vrsta kursaU školi
Datumjul 10, 2018 - avg 2, 2018
Vreme19:00h - 22:15h (uto/čet)
MestoNovi Sad, Kralja Aleksandra 12 (Pariski magazin, II sprat)
Slobodnih mesta6/0
Cena29400 RSD
Prijavi se

Kurs je namenjen svima koji žele da steknu predznanje u programiranju neophodno za praćenje nastave na DoIT praksi za programere, koju organizujemo u cilju obučavanja polaznika za obavljanje poslova na pozicijama: .Net Programer, Front-End Programer, QA Software Tester i ICT Administrator. Namenjen je i  polaznicima koji žele da nauče osnove programiranja i steknu veštine za dalji rad u programskim jezicima Java i C#.

Kome je namenjen

Prvenstveno je namenjen početnicima koji se po prvi put susreću sa programiranjem, koji žele da nauče osnove programiranja i osnovne koncepte objektno- orjentisanog programiranja koje će moći da primene u daljem radu sa jezicima objektno-orjentisane sintakse.

Potrebno predznanje

Potrebno je poznavanje osnovnog rada na kompjuteru, rad sa manipulacijom podataka (kopiranje, premeštanje, brisanje), organizovanjem dokumenata (kreiranje foldera i podfoldera), kao i upotreba Windows okruženja.

Naučićete

Po završetku kursa, polaznici  će biti upoznati sa osnovnim konceptima programiranja, osnovama objektno-orjentisanih koncepata programiranja zatim kako Java platforma funkcioniše i kako programirati u Java programskom jeziku. Za vreme ovog kursa polaznici stiču znanje koje će im omogućiti da lakše prate nastavu na DoIT praksi za programere, ukoliko se odluče da nastave dalje učenje i usavršavanje veština za profesionalno bavljenje ovim poslom.

Trajanje

32 školska časa

Sadržaj

1. Uvod u programiranje
2. Arhitektura Java okruženja
3. IDE – Eclipse okruženje i korišćenje Eclipsa
4. Osnove programiranja – tipovi podataka, promenljive, korišćenje aritmetičkih relacionih i logičkih operatora, implicitna i eksplicitna konverzija tipova
4. Kontrola toka programa (if-else, switch), ciklusi (while,do-while,for petlje, break ,continue)
5. Funkcije, stringovi ,datumi
6. Nizovi i kolekcije
7. Ulazno – izlazni podsistem
8. Upravljanje greškama
9. Rukovanje fajlovima
10. Osnove objektno orjentisanog programiranja – osnovni koncepti (objekat,klasa,metod, atribut, apstakcija,enkaspulacija, modularnost,polimorfizam)
11. Prenos parametara, kontrola pristupa, set/get i toString metodi
12. Nasleđivanje, veze između klasa, paketi
13. Provera stečenog znanja (teorija + zadatak)

Cena obuke: 245€ (u dinarskoj protivvrednosti na dan plaćanja). Mogućnost plaćanja u 2 rate.

Svi koji upišu DoIT praksu ostvaruju dodatne pogodnosti!

SPECIJALNI USLOVI ZA:

  • nezaposlena lica – imaju mogućnost odloženog plaćanja do kraja 2019. godine
  • sve kandidate – svi kandidati koji se odluče da idu na DoIT praksu dobijaju mogućnost BESPLATNE obuke pre početka prakse – Priprema za DoIT obuka, FrontEnd obuka i Softver tester obuka