Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
16 апр 2018

Zašto volim Smart – Društveno odgovorna kompanija

​Nedavno su stigle i naše šolje. Povod je bio da pomognemo udruženju Čika Boca i da im barem malo olakšamo u njihovoj teškoj borbi.

Čika Boca je udruženje roditelja, staratelja i prijatelja dece obolele i lečene od malignih bolesti. Na žalost, u Srbiji svake godine oko 350 dece oboli od neke vrste raka. Najčešći rak u detinjstvu je leukemija, što čini skoro trećinu slučajeva, a zatim slede rak mozga i kičmene moždine. Dečaci oboljevaju češće nego devojčice. Stopa preživljavanja u Srbiji je 70%, dok je u razvijenim zemljama Evrope taj broj 80%.

Udruženje pruža deci i roditeljima psihološku i psihosocijalnu podršku, daje neophodne informacije kada je lečenje u pitanju. Već godinama realizuje i nekoliko značajnih programa u cilju osnaživanja lečene dece na koju proces lečenja ostavlja trajne posledice. Ti programi su „Povratak u školu“, Radio „Mladice“, kao i kamp jedinstven u Srbiji „Mi možemo sve“.

Za rad udruženja su potrebna visoka godišnja sredstva. Naše malo je nekom puno! Drago nam je što smo se pridružili ovoj humanitarnoj kampanji i postali deo Čika Bocine priče.

Ukoliko i Vi želite da se pridružite akciji, kontaktirajte ovo Udruženje 🙂 Za više informacija posetite sajt Udruženja Čika Boca www.cikaboca.org

Leave a Reply