MestoOnline
Datum01.10.2019
VremeTermin u najavi
Cena234000,00 + PDV163800,00 + PDV
Prijavi se

ICT Administrator – stekni veštine potrebne za zanimanje budućnosti

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje trenutno najmanje na posao čekaju kadrovi iz IT oblasti. Procena je da će u narednom periodu posebna potražnja biti za ICT administratorima (administratori informacionih i komunikacionih tehnologija). Tome u prilog ide činjenica da svako preduzeće, od malih firmi do velikih kompanija uvodi računarske mreže u svoje poslovanje. Zbog toga se javila potreba za obučenim stručnjacima koji će se baviti upravljanjem i održavanjem IT mreža i sistema.

4

U zadatke ICT administratora spada širok spektar delatnosti, od izbora i nabavke mrežne opreme, preko konfiguracije, implementacije i održavanja IT infrastrukture, pa do hardverske, softverske i korisničke podrške. U budućnosti ICT administratori imaće usko specijalizovane nadležnosti u mrežnoj i sistemskoj administraciji. Zbog složenosti i odgovornosti kompanije najčešće moraju uposliti čitav tim administratora sa jasno podeljenim zadacima.

DoIT praksa omogućuje da učenjem kroz rad i rešavanje stvarnih problema steknete sva praktična i odmah primenjiva znanja i veštine na nivou Juniora na poziciji ICT administratora.

Kako je organizovana DoIT Praksa?

DoIT program obuhvata različite načine usvajanja veština sa akcentom na praktičan rad na pravim IT projektima, uz vođstvo iskusnih mentora.
Metodologija prenošenja znanja kombinuje invertno obrazovanje i učenje kroz rešavanje konkretnih problema (PSL), koje polazniku donose kompletna odmah primenjiva znanja na nivou Juniora.

 • Invertna edukacija – teorija kod kuće, praksa u trening centru
  Polaznici predavanja u vidu video tutorijala slušaju on-line kod kuće, a zatim to znanje odmah primenjuju na praksi koji obavljaju u prostorijama našeg centra.
 • Problem Solving learning – praktično učenje kroz rešavanje realnih stručnih problema
  Polaznici dobijaju stvarne projekte i zadatke na kojima se susreću sa realnim problemima, koje uče da rešavaju „u hodu“ i na taj način brže i lakše usvajaju gradivo.
 • Mentorska praksa
  Iskusni mentori daju dodatna objašnjenja smernice, instrukcije, pomažu, motivišu i vode evidenciju o napretku svakog polaznika.Kako bi se individualno i kvalitetno posvetili svakom polazniku, grupe u kojima se radi su male (8-12 učesnika).

Ukupno trajanje prakse je 8 meseci, u toku kojih se realizuje 250 sati obuke.

Praksa se održava 2 puta nedeljno: utorkom i četvrtkom u trajanju od 3 sata u poslepodnevnim časovima.

Za sada, DoIT praksa će biti organizovana putem online platforme MS Teams (uživo rad sa mentorima) u dogovorenim terminima. Ukoliko se steknu uslovi za prelazak u učionice praksa se nastavlja u našim poslovnim prostorijama, ul. Kralja Aleksandra 12 (TC Pariski magazin / II sprat), u centru Novog Sada.

Sva predavanja se snimaju i svi polaznici dobijaju pristup snimljenim predavanjima kako bi mogli dodatno još da pregledaju/utvrde pređeno gradivo. Naša preporuka polaznicima je da u samostalnom radu kod kuće provedu još minimum 6h nedeljno.

U početku polaznici rade na manjim individualnim projektima, potom na većim timskim projektima sa kolegama iz svoje grupe i na kraju na velikom zajedničkom projektu, na kome će imati priliku da sarađuju sa kolegama sa svih smerova prakse. Svaki smer će dati svoj doprinos završnom projektu. Cilj jeste da polaznicima prakse kreiramo virtualno radno okruženje u kojem će se osećati kao da zaista jesu na poslu u nekoj IT kompaniji i deo tima koji treba da uradi određeni zadatak. Svako od njih ima određenu ulogu u toj kompaniji i svojom aktivnošću, trudom, znanjem i zalaganjema doprinosi da se projekat uradi što kvalitetnije i u zadatom roku.

Nakon završetka kompletnog programa prakse polaznici će na ovaj način steći i znanje i veštine i iskustvo, kao i samopouzdanje da prvo konkurišu, a potom i obavljaju stvarni posao u stvarnoj IT kompaniji.

Svi kandidati koji budu dobro ocenjeni i dobiju preporuku od mentora imaju mogućnost ulaska u proces selekcije kadrova za zaposlenje u kompaniji Smart d.o.o.

Ko sve može raditi praksu za ICT administratora?

Program obuke namenjen je kako apsolutnim početnicima, tako i osobama koja već imaju znanja iz ove oblasti. Uslovi za polaznike su solidno znanje engleskog jezika i rad na računaru (MS Office, e-mail nalozi, pretraživači), a obuka najviše može koristiti:

 • Nezaposlenima kojima je potrebna kvalifikacija ili dokvalifikacija za aktuelnije zanimanje
 • Studentima IT smerova kako bi radili na stvarnim projektima
 • Samoukim IT kadrovima kojima nedostaju sistematizovana znanja i alati
 • Nadarenim đacima koji se vide u IT sektorima
 • Preduzetnicima i zaposlenima na sličnim pozicijama koji žele da osavremene i unaprede svoja znanja
Ko Vas uči i radi sa Vama?

Ljudi koji se zaista bave ovim poslom i to uspešno! Mentori DoIT radionica su IT stručnjaci sa praktičnim višegodišnjim iskustvom u poznatim IT kompanijama. Oni znaju kako da na pravi način prenesu svoja znanja i upute polaznike u sve tajne i realne situacije sa kojima će se susretati pri radu. Dostupni su svim učenicima dok traje obuka kroz e-mail, chat ili Skype konsultacije.
Svetski poznati predavači i i instruktori čijim video tutorijalima ćete imati online pristup 24/7h tokom 8 meseci.

Šta ćete naučiti?

Kroz praktičan rad upoznaćete se i naučiti sve o operativnim sistemima, njihovoj administraciji i konfiguraciji, zatim o instaliranju i konfigurisanju različitih server operativnih sistema i njihovih servisa kao što su: ADDS Active directory domain servis, DNS, DHCP, WSUS, NPS, RRAS, Exchange server, SharePoint, Lync server, Hyper V server, System Centar, Squid, Postfix, Iptables, Apache, Tomcat, Aplikativnih servisi itd. Naučićete različite tipove mrežnih servisa i njihovu implementaciju: MiktoTik, PFSens, Sophos UTM…

Koje veštine ćete savladati?

Prošlo je vreme kada su fakultetske diplome bile siguran put do posla. Danas je važno ono što zaista znate da radite. Savremen pristup u prenošenju znanja pružiće vam sva korisna i upotrebljiva znanja i veštine sa kojima odmah možete raditi na mestu ICT administratora. Obuku vode stručni i iskusni mentori sa dugogodišnjim stažom u struci, tako da ćete kroz rad na stvarnim projektima steći potpuni i realni uvid u sve izazove koje nosi posao ICT administratora, ali takođe i veštine potrebne za lakšu integraciju i funkcionisanje u timu, kao što su kolaboracija sa ostalivim članovima tima, veštine prezentovanje i komunikacije…

Kakvo iskustvo ćete steći?

Steći ćete iskustvo u oblasti konfiguracije, implementacije i administraciji i održavanja IT infrastrukture, a kao dokaz imaćete i stvarne reference i sertifikat od 560 sati rada na projektima.

Šta dalje?

logo final manji

PRIJAVE ZA 2021/2022 GODINU SU U TOKU

Za prijave do 15.09.2021. godine odobravamo popust od 30%.

Broj polaznika je ograničen. Zato je potrebno da se prijavite što pre i obezbedite svoje mesto, pozivanjem 065/ 47–28-223 ili putem e-maila: school@smart.rs.

Program prakse:
Section 1Install and Configure Windows OS
Section 2Install and Configure Linux OS
Section 3Install and Configure Active Directory 2008R2
Section 4Install and Configure Active Directory 2012R2
Section 5Install and Configure additional domain controller
Section 6Migration of AD DS from Windows Server 2008R2 to Windows Server 2012R2
Section 7Install DHCP Service 2012R2
Section 8Failover Service 2012R2
Section 9Install DHCP Service on Ubuntu 16.04
Section 10Implementing Storage in Windows Server
Section 11Implementing IT Security Layers
Section 12Implementing Windows Security
Section 13Implementing Network Security