Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
31 мај 2020

Dan Web dizajnera (Web Designer`s Day)

Dan Web dizajnera predviđen je da oda počast svim ljudima zbog kojih su nam danas i dostupna razna čuda preko interneta.

Od trenutka kada je web počeo da se zamišlja i polako „živi“, stvorila se potreba da neko provodi vreme dizajnirajući originalne web lokacije. Svaku stranicu i web lokaciju na Internetu je dizajnirao i napravio web dizajner, bez obzira na to da li je profesionalac ili hobista koji koristi već izgrađene sajtove i teme. Svi oni su zaslužni što nam je putem interneta dostupna velika količina raznovrsnog i kreativnog sadržaja.

Razvoj interneta je vodio i u razvijanje novih web pretraživača i na desetine video i audio protokola. Pojavile su se sobe za ćaskanje i Youtube je postao prava stvar, a sve to sagradila je tiha armija ljudi koja je morala da sedi i posmatra nas kako uživamo u plodovima svog rada. Međutim, retko da iko od nas i zna njihova imena.

Znamo da Mark Zuckerberg dizajnirao Facebook, ali sada postoji armija „bezličnih“ programera koji održavaju i unapređuju našu omiljenu uslugu društvenih medija.

Web dizajneri ne prave samo vizuelno lepe i privlačne delove sajta nego i sve one sitne delove koji drže web lokaciju u pozadini. Dakle, ako imate kolegu, zaposlenog ili prijatelja u vašoj okolini koji se bavi ovim kreativnim ali pre svega zahtevnim poslom, ne dozvolite da Dan Web dizajnera prođe a da mu/joj se ne zahvalite za sav uložen trud.

Dragi naši web dizajneri, hvala za vaš trud i srećan vam Dan Web dizajnera!

Leave a Reply