DoIT

Praksa za programere i administratore

PREKVALIFIKACIJA -> DO IT -> PREČICA DO POSLA

Bilo da ste na početku svoje karijere ili želite da promenite tok postojeće, sigurno rešenje je da svoj budući posao potražite na listi najaktuelnijih zanimanja. Najtraženiji i najplaćeniji poslovi trenutno, kako na domaćem tako i na inostranom tržištu jesu iz oblasti IT.
Veoma bitno je znati i da se IT kadrovi angažuju i cene po praktičnom znanju i veštinama. U praksi fakultetska diploma i različite licence ovde ne igraju značajnu ulogu, već stvarne kompetencije.
Zbog svega ovoga rešili smo da za vas organizujemo specijalizovani program prakse iz IT oblasti – DoIT Praksa.

Šta je i kome je namenjena DoIT Praksa?

DoIT Praksa obuhvata praktičan rad na 2 različite IT pozicije koje su trenutno najtraženija od strane domaćih i svetskih kompanija.
DoIT program zasnovan je na novoj  metodologiji prenošenja znanja. Akcenat je na praktičnom radu na stvarnim IT projektima. Na taj način polaznici se u potpunosti upoznaju sa svim stručnim, ali i realnim aspektima rada u IT sektorima.
Polaznici koji prođu ceo program prakse posedovaće kompetencije, veštine i iskustvo na nivou Juniora, kao i samopouzdanje i mogućnost da uspešno konkurišu za neku od pozicija koju trenutno traže IT korporacije.
Takođe, završena DoIT praksa pruža šansu za osnivanje sopstvene IT agencije ili honorarni rad od kuće po freelance sistemu za domaće ili strane klijente.
Smerovi su kreirani prema trenutnim tržišnim zahtevima za IT kadrovima:

• Front-End Developer
• ICT Administrator

Počnite od nule i završite DoIT praksu sa znanjem i iskustvom Juniora.

DoIT Praksa namenjena je svima koji sebe vide u nekoj od grana IT, bilo da su potpuni početnici ili već poseduju određena znanja iz oblasti IT. Naročito korisna može biti:

 • Nezaposlenima koji žele da se prekvalifikuju ili dokvalifikuju za traženije zanimanje
 • Samoukim programerima da sistematizuju znanje i steknu reference
 • Studentima IT smerova kojima nedostaje praktičan rad na realnim projektima
 • Nadarenim učenicima srednje škole
 • Preduzetnicima, menadžerima i zaposlenima na različitim pozicijama koji žele da unaprede svoja znanja i napreduju u karijeri

Polaznici će tokom prakse raditi na realnim projektima, prvo individualno i u manjim timovima, a potom sticanjem veštine, omogućiće im se i sticanje iskustva radom na kompleksnim projektima na kojima će raditi i do nekoliko timova, baš kao što je i u pravoj IT kompaniji.

Jedini uslovi za pohađanje DoIT programa su solidno znanje engleskog jezika i rad na računaru, naročito poznavanje pretraživača, MS Office aplikacija i e-mail naloga.

PRIJAVE SU U TOKU!

Broj polaznika je ograničen. Zato je potrebno da se prijavite što pre i obezbedite svoje mesto, pozivanjem 065/ 47–28-223 ili putem e-maila: school@smartschool.rs.

 Kako izgleda DoIT Praksa?

DoIT praksa bazira se na praktičnim radu koje polazniku donose kompletna odmah primenjiva znanja i iskustva na nivou Juniora. Metodologija nastave kombinuje invertno obrazovanje i učenje kroz rešavanje konkretnih problema (PSL). Program prakse obuhvata različite načine usvajanja veština sa akcentom na praktičan rad na pravim IT projektima, uz vođstvo iskusnih mentora.

Mentori DoIT prakse su IT stručnjaci sa praktičnim dugogodišnjim stažom u poznatim IT kompanijama. Oni znaju kako da na pravi način prenesu svoja znanja i upute polaznike u sve tajne i realne situacije sa kojima će se sretati pri radu.

BENEFITI:

 • 24/7 pristup online materijalima (snimljena predavanja, zvanična Microsoft literatura)
 • Ukupno 280 časova obuke/prakse
 • mentori sa iskustvom
 • dokument sa detaljnim opisom urađenih projekata
 • pismo preporuke mentora za najbolje praktikante

SPECIJALNI USLOVI:

 • svi kandidati koji se prijave do 15.09. za DoIT praksu 2021/2022 godinu dobijaju 30% popusta na iznos cele prakse
 • svim kandidatima koji su pohađali obuku Front End developer, iznos DoIT prakse se umanjuje za visinu završene obuke
 • mogućnost plaćanja na 8 rata