Praksa za Front-End Developer-a

Nauči sve tajne kodiranja i zaposli se kao Front-End Developer

3Ljudi koji poseduju znanja i veštine iz IT oblasti prosto ne znaju za pojam nezaposlenosti. U poslednje vreme na tržištu rada izuzetno su traženi Front-End developeri. Njihove kompetencije se sve više uvažavaju, pa se može reći i da je ovo zanimanje budućnosti.

Svaka ozbiljna firma danas shvata da nije bitno samo imati bilo kakvu prezentaciju na webu, već ona mora biti efikasna, pregledna i da omogućuje lako snalaženje krajnjem korisniku tj. posetiocu. Funkcionalnosti web stranica doprinose upravo „frontenderi“. Pored toga što je tražen, ovaj posao je i dobro plaćen. Tako u Srbiji sa ovim znanjem prosečno možete zarađivati preko 1000 evra.

Front–End development je ono prvo što ugledamo kada posetimo neki web sajt. Front – End developer je web dizajner čiji je zadatak da slike pretvori u pokret. On početnu ideju pretvara u funkcionalan, dobro iskodiran sajt uz poštovanje SEO pravila.

Jednostavno rečeno Front-End developer je koder od čijih veština i znanja zavisi kako će statičnoj slici udahnuti život na internetu. Potrebno je da odlično barata programskim jezicima (HTML, CSS, JS…) i tehnologijama. Kod nas postoji mali broj specijalizovanih edukacija za ovo dinamično zanimanje, pa se uglavnom sve svodi na samostalno učenje.

Sada kroz DoIT praksu imate mogućnost da za godinu dana steknete ne samo  kompletna praktična znanja i veštine, već i iskustvo iz oblasti Front-End developmenta i to već na Junior nivou. Završena praksa pruža vam mogućnost da se brzo zaposlite u IT sektoru neke kompanije, radite kao freelancer od kuće za domaće i strane klijente ili osnujete sopstvenu IT agenciju.

Šta ćete dobiti jednogodišnjom DoIT praksom za Front-End Developera?

 • Stećićete korisno, potpuno i odmah primenjivo praktično znanje iz oblasti Front-End Developmenta i priznati sertifikat tako da odmah nakon obuke možete aplicirati za posao
 • Dobro obučenih Front-endera nema dovoljno, pa ćete lako i brzo doći do svog prvog angažmana
 • Imaćete sva potrebne kompetencije da radite za domaće i inostrane IT sektore, jer strane kompanije često angažuju naše IT stručnjake
 • Nakon završene prakse možete raditi kao freelancer od kuće ili otvoriti svoju IT start-up agenciju
 • Sticanje veština i referenci kroz rad na stvarnim projektima i rešavanje realnih IT problema idnividualno i u timu
 • Iskusne mentore koji imaju dugogodišnji staž u IT sektorima poznatih kompanija i mogu polaznike uputiti u sve realne izazove profesije
Jednogodišnja obuka za zanimanje Front-End Developera prilagođena je potpunim početnicima ali i onima koji imaju određeno predznanje iz ove oblasti:
 • Studentima IT smerova kako bi stekli neophodnu praksu
 • Nadarenim srednjoškolcima
 • Nezaposlenima kao mogućnost prekvalifikacije ili dokvalifikacije
 • Samoukim programerima kojima je potrebna sistematizacija veština
 • Zaposlenima koji žele da napreduju na bolje pozicije

Uslovi za pohađanje programa su solidno znanje engleskog jezika i dobro snalaženje na računaru (MS Office, email nalozi, aktuelni pretraživači…).

DoIT program startuje 19. septembra. Broj polaznika na smeru Front-End Developer je ograničen. Zato je potrebno da se prijavite što pre i obezbedite svoje mesto, pozivanjem 065/ 47–28-202 ili putem e-maila office@smart.rs .