Praksa za ICT Administratora

ICT Administrator – stekni veštine potrebne za zanimanje budućnosti

4Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje trenutno najmanje na posao čekaju kadrovi iz IT oblasti. Procena je da će u narednom periodu posebna potražnja biti za ICT administratorima (administratori informacionih i komunikacionih tehnologija). Tome u prilog ide činjenica da svako preduzeće, od malih firmi do velikih kompanija uvodi računarske mreže u svoje poslovanje. Zbog toga se javila potreba za obučenim stručnjacima koji će se baviti upravljanjem i održavanjem IT mreža i sistema.

U zadatke ICT administratora spada širok spektar delatnosti, od izbora i nabavke mrežne opreme, preko konfiguracije, implementacije i održavanja IT infrastrukture, pa do hardverske, softverske i korisničke podrške. U budućnosti ICT administratori imaće usko specijalizovane nadležnosti u mrežnoj i sistemskoj administraciji. Zbog složenosti i odgovornosti kompanije najčešće moraju uposliti čitav tim administratora sa jasno podeljenim zadacima. Zato je važno da ICT admini dobro funkcionišu u timu.

DoIT praksa omogućuje da učenjem kroz rad i rešavanje stvarnih problema za godinu dana steknete sva praktična i odmah primenjiva znanja i veštine na nivou Juniora potrebna za rad na poziciji ICT administratora.

Ko sve može pohađati obuku za ICT administratora?

Program obuke namenjen je kako apsolutnim početnicima, tako i osobama koja već imaju znanja iz ove oblasti. Uslovi za polaznike su solidno znanje engleskog jezika i rad na računaru (MS Office, e-mail nalozi, pretraživači), a obuka najviše može koristiti:

  • Nezaposlenima kojima je potrebna kvalifikacija ili dokvalifikacija za aktuelnije zanimanje
  • Studentima IT smerova kako bi radili na stvarnim projektima
  • Samoukim IT kadrovima kojima nedostaju sistematizovana znanja i alati
  • Nadarenim đacima koji se vide u IT sektorima
  • Preduzetnicima i zaposlenima na sličnim pozicijama koji žele da osavremene i unaprede svoja znanja

Šta ćete naučiti na smeru ICT Administrator?

Prošlo je vreme kada su fakultetske diplome bile siguran put do posla. Danas je važno ono što zaista znate da radite. Savremen pristup u prenošenju znanja pružiće vam sva korisna i upotrebljiva znanja i veštine sa kojima odmah možete raditi na mestu ICT administratora. Obuku vode stručni i iskusni mentori sa dugogodišnjim stažom u struci, tako da ćete kroz rad na stvarnim projektima steći potpuni i realni uvid u sve izazove koje nosi posao ICT administratora.

DoIT program počinje od 19. septembra.

A mi vam poklanjamo 20% POPUSTA na cenu kompletnog programa prakse

Sve što treba da uradite je da rezervišete svoje mesto do 31.07. pozivom našeg broja 065/ 47–28-202 ili putem mejla office@smart.rs. Prijavite se ODMAH jer je broj mesta ograničen.