Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
12 нов 2019

Dodeljeni sertifikati za učesnike UNDP projekta „Korak ka IT karijeri“

U petak, 8. novembra u 14h, u prostorijama našeg IT edu centra Smart School, svečano smo uručili sertifikate polaznicima projekta „Korak do IT karijere“ koji je organizovala i finansirala UNDP (kancelarija za Ujedinjene nacije za razvoj).

Projekat se odnosio na prekvalifikaciju 40 zaposlenih kandidata u svet programiranja, koji su imali 250 sati obuke za web developere. Uslov za konkurisanje za ovaj projekat su isključivo imali kandidati koji se već nalaze u radnom odnosu, a nisu imali predznanje iz programiranja. Na ovaj način, omogućena je prekvalifikacija kandidatima i promenu profesionalne orijentacije.

Program obuke je obuhvatao najaktuelnije i najtraženije oblasti iz web programiranja. Obogaćen velikim brojem praktičnih primera, kandidatima je pružena mogućnost da stečena teorijska znanja uspešno primenjuju u praktičnim primerima.

„Kandidati su osposobljeni da samostalno kreiraju različite web sajtove sa dinamičkim elementima. U mogućnosti su da razviju web sajtove koji sadrže napredne funkcionalnosti i naravno moderan dizajn“ izjavila je ovom prilikom Danijela Rakita, direktorica IT edu centra Smart School.

Na osnovu našeg dugogodišnjeg iskustva u programima prekvalifikacije u IT sektor, zadovoljstvo nam je što smo kao škola kompjutera Smart School učestvovali u realizaciji ovog projekta. Celokupni proces prekvalifikacije, zaokružili smo sa praksom uz mentora u trajanju od 15 radnih dana gde su polaznici radili na realnim projektima podeljeni u timove, kao i obukom karijernog informisanja/savetovanja. Uz novo stečena znanja i veštine, kandidati su naučili kako da prilagode CV kada konkurišu za poslove u IT sektoru, i kako da se pripreme za intervju kroz simulacije intervjua.

Pohađanjem obuke, 40 kandidata, podeljenih u dve grupe tokom ovog programa, steklo je potrebna znanja i veštine što je potvrđeno i rezultatima završnih testova u okviru svake oblasti odobrenog nastavnog plana i programa na osnovu kojih i dobijaju sertifikate.

Na svečanom uručenju zasluženih sertifikata, prisustvovala je i Bojana Minić, direktor ECDL kancelarije u JISA.

Kako je protekla dodela, pogledajte u albumu Dodela sertifikata za učesnike projekta „Korak ka IT karijeri„.

Leave a Reply