Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
22 нов 2019

Jedini test centar gde možete polagati zvanični PMP ispit u Srbiji

Od jula 2019. godine, computer-based ispiti za sve PMI sertifikacije se polažu isključivo u Pearson Vue test centrima. U Srbiji, jedina kompanija koja Vam pruža tu mogućnost je Smart d.o.o. u Novom Sadu, što predstavlja veliko priznanje za naš dugogodišnji rad i zalaganje za kvalitet.

Project Management Professional (PMP®) sertifikacija je veoma cenjena akreditacija najvećeg svetskog autoriteta iz oblasti Upravljanja projektima, Project Management Institute (PMI) u SAD i prepoznata je širom sveta kao jedna od najznačajnijih i najviše traženijih poslovnih i profesionalnih sertifikacija za projektne menadžere u svim industrijama, od IT-ja, preko finansija, farmaceutske industrije, građevinarstva pa sve do državne uprave i javnih preduzeća. Ona pruža profesionalcima pravi izbor za daljni razvoj poslovne karijere i napredovanje ka vrhu.

Prijava ispita se vrši isključivo preko PMI web sajta, kako bi se utvrdilo da li ispunjavate preduslove za polaganje ispita (PMP Exam Application tips).

Nakon dobijanja potvrde od PMI-ja da su preduslovi ispunjeni, kandidati imaju rok od godinu dana za polaganje computer-based PMP ispita. Oni zatim treba da izaberu Pearson Vue test centar gde će polagati ispit. Na teritoriji Srbije, jedini test centar gde mogu da se polažu PMI ispiti, uključujući i najtraženiji PMP ispit, jeste kompanija Smart d.o.o. Test centar se nalazi u Novom Sadu, ulica Kralja Aleksandra 12 (TC Pariski magazin II sprat).

Sam PMP ispit je test koji traje 4 sata. Od ukupno 200 pitanja, boduju se 175 dok 25 predstavljaju tzv. kontrolna pitanja koja se ne uzimaju u finalni skor. Tih 25 pitanja se ne razlikuju od ostalih i kandidati ne mogu da ih prepoznaju, što znači da treba da nastoje da odgovore na svih 200 pitanja testa. Način odgovara je po principu multiple choice (PMP Exam Guidance).

Cena ispita varira u zavisnosti od toga da li ste član PMI-ja ili ne. Za članove cena iznosi 405 US$, dok je za ne-članove nešto skuplja i iznosi 555 US$. Ocena koja se dobija po završetku ispita je opisna i predstavljena je kao: Proficient, Moderate Proficient i Below Proficient. Below Proficijent se smatra neuspehom i kandidat mora da ponovo polaže isti ispit u datom roku od godinu dana.

Da bi održavali svoj PMP status, morate da ga obnavljate svake 3 godine tako što ćete da zaradite tzv. 60 PDU (Professional Development Units). Detaljnije u PMI handbook for recertification.

Više o cenama ispita, načinu plaćanja i zakazivanju, možete pogledati na PMI sajtu – https://www.pmi.org/certifications/types/project-management-pmp

Za više informacija, stojimo Vam na raspolaganju.
Kontakt telefon: 065/4728-200
Kontakt email: school@smart.rs

Leave a Reply