Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
7 феб 2018

Humanitarna akcija novosadske IT zajednice za obezbeđivanje računara deci iz Dečijeg sela.

U Dečijem Selu postoji 10 kućica, u kojima je smešteno u proseku sedmoro dece. Kućice za sad nemaju obezbeđene računare za decu. Postoji jedan računarski centar u Dečijem selu, koji nije dovoljan da zadovolji potrebe svih.
Deca odrastaju bez računara, u svetu u kojem je život bez savremenih tehnologija postao nezamisliv, gde su računari i nužnost i prilika za ostvarenje kvalitetnih karijera. Dok njihovi vršnjaci imaju mnogo više mogućnosti, razvoj dece iz Dečijeg sela u IT tehnologijama je prilično ograničen.

Novosadska IT zajednica je odlučila da se organizuje i da pokuša da reši ovaj problem. „Cilj je da se okupe IT firme i pomognu prikupljanjem novčanih sredstava ili obezbeđivanjem računara“, kažu u perspektivnoj IT firmi, Vivify Ideas iz Novog Sada, koji su i inicijatori ove akcije.

„Želimo da animiramo i druge firme da se uključe. Potrebno je obezbediti računare i mrežnu infrastrukturu koji će se postaviti u Dečijem selu. Do sada su se uključili VegaIT, Smart School, NovaLite, RenderedText, iCodeFactory, CodeTribe, Superawesom i VivifyIdeas. Donacija može biti u novcu ili u opremi. I oprema koja nije nova je dobrodošla i može pomoći da rešimo ovaj problem“, poručuju u toj firmi.

Škola kompjutera Smart School je učestvovala u ovoj akciju i apeluje na sve koji su u mogućnosti, da učine isto.

Sve zainteresovane IT firme mogu se javiti inicijatorima ove akcije, na contact@vivifyideas.com za više informacija.

Izvor: 021.rs

Leave a Reply