Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
22 феб 2018

Novo! Radionica AngularJS – Jednostavan, dostupan i moćan framework

Zahtevi za kompleksnim rešenjima, brzim promenama, a opet pojednostavljenim radom se beleži u svim sferama poslovanja. Tako je i u slučaju kreiranja grafički veoma bogatih web aplikacija, što je dovelo i do usložavanja JavaScript-a. Način da se ta složenost smanji i da se olakša život programerima, je upotreba raznih softverskih okvira poput Angular-a, Ember-a i Backbone-a. To su softverski okviri koji unose strukturu u JavaScript kod i održavaju ga organizovanim. Ujedno, korišćenjem ovih okvira, dobijaju se prečice koje Vam pomažu ne samo da radite brže, nego Vam omogućavaju da Vaš kod radi u više različitih okruženja.

Najstariji među njima je framework otvorenog koda AngularJS, i za sad ima najveću zajednicu korisnika. Razvijen je od strane Google-a i predstavlja jedan kompletan (strukturalni) JavaScript framework za kreiranje dinamičkih i interaktivnih aplikacija u HTML-u lakih za testiranje i održavanje. 2013. godine Angular je bio na četvrtom mestu po broju saradnika i na trećem mestu po broju zvezdica na GitHubu.

Ako i Vi želite da naučite da radite u AngularJS okviru, preporučujemo Vam Angular radionicu nakon koje ćete moći praviti sopstvene single page aplikacije koristeći AngularJS. Cilj radionice je da kroz praktični rad polaznike upozna sa tim kako dvosmerno povezivanje podataka olakšava izgradnju stranica i formi uz održavanje jednostavnosti u JavaScript kodu, kao i da im omogući razumevanje bitne apstrakcije AngularJS-a, uključujući module, kontrolore, direktive i servise.

Po završetku radionice moći ćete da počnete da pravite sopstvenu single page aplikaciju koristeći AngularJS. Angular radionica je najavljena za 30. mart i prijave su u toku school@smart.rs.

Leave a Reply