Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
8 сеп 2016

Posao odmah – Srbiji nedostaje 15.000 ovih radnika

Beograd — Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je da u ovom trenutku u Srbiji u IT sektoru nedostaje 15.000 stručnjaka.

39469584357c297dc1c33a097746268_w640
Kako je istakla, toliko stručnjaka bi moglo da bude odmah zaposleno.

„Duboko verujem da IT sektor može da bude okosnica razvoja Srbije. U ovom trenutku u IT sektoru fali 15.000 stručnjaka, mislim da bismo toliko mogli odmah da zaposlimo. U tom smislu, mislim da će biti ključ obrazovanje ljudi, širenje kapaciteta. Tu ću dosta sarađivati sa ministrom prosvete“, rekla je Brnabićeva u intervjuu za „Blic“, na podsećanje lista da je premijer Aleksandar Vučić rekao da će ona biti na čelu ministarskog tima koji će se baviti IT sektorom.

Na pitanje beogradskog dnevnika, kako planira da unapredi rad zaposlenih, Brnabićeva je istakla da su obuke ključ.

„Na tome ćemo raditi, kao i na pokretanju akademije za javnu upravu, koja će biti nacionalna akademija za obuku službenika u javnoj upravi, a cilj koji je premijer postavio je da ona bude formirana do sredine ovog mandata“, kaže ministarka Brnabić.

Govoreći o dodatnim zapošljavanjima, ona je napomenula da su to prevashodno inspektori kojih nema dovoljno i Uprava za agrarna planiranja.

„Da imamo veći broj inspektora, brže bismo sankcionisali subjekte koji nelegalno posluju i varaju građane… Drugo mesto gde nema dovoljno zaposlenih je Uprava za agrarna planiranja. Bili su konkursi, ali nemamo dovoljno ljudi i ministar Nedimović i ja smo već razgovarali o tome“, dodaje Brnabić.eva

Ona se kratko osvrnula i na spekulacije da joj je mesto u Vladi ponuđeno zbog istupa u aferi „prisluškivanje“, komentarišući da su takvi komentari maliciozni i da treba biti oprezan sa takvim ocenama.

„Bićemo u situaciji da niko stručan neće prihvatiti da bude ministar iz straha od provlačenja po medijima i projektovanih afera“, rekla je Ana Brnabić.

Izvor:http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2016&mm=08&dd=28&nav_id=1170257

vesti

 

Leave a Reply