Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
10 дец 2019

Project Management Professional (PMP)® kao najvažniji priznati sertifikat za projekt menadžere

Projekt menadžeri nastoje da konstantno uče i unapređuju svoje znanje kako bi projekte uspešno i na vreme završavali. Pri tom svako iskustvo na završenom projektu, znači za svaki sledeći projekat. Međutim, često se u poslovnom svetu pored iskustva traži i zvanična potvrda mogućnosti i znanja u vidu određene sertifikacije. Za sve one koji žele da unaprede svoju karijeru i potvrde se kao stručnjaci u Project Management zajednici, PMI PMP i CAPM sertifikacija se veoma ceni.

Ovo i potvrđuje statistika objavljena u PMI today magazinu:

PMP sertifikacija

PMP sertifikat znači da govorite i razumete globalni jezik upravljanja projektima i povezuje vas sa zajednicom profesionalaca, organizacija i stručnjaka širom sveta. PMP-ove vodeće projekte možete pronaći u skoro svim zemljama i za razliku od drugih sertifikacija koje su usmerene na određenu lokaciju ili domen, PMP® sertifikat kao potvrda je zaista globalna. Kao PMP, možete raditi u gotovo bilo kojoj industriji, sa bilo kojom metodologijom i na bilo kojoj lokaciji.

Poslodavci takođe imaju višestruke koristi ukoliko je više od jedne trećine angažovanih projekt menadžera PMP sertifikovano. Projekti se završavaju na vreme, u budžetu i sa ispunjenim originalnim ciljevima (Pulse of the Profession® study, PMI, 2015).

Polaganje PMP ispita

Od jula 2019. godine, computer-based ispiti za sve PMI sertifikacije se polažu isključivo u Pearson Vue test centrima. U Srbiji, jedina kompanija koja Vam pruža tu mogućnost je Smart d.o.o. u Novom Sadu, što predstavlja veliko priznanje za naš dugogodišnji rad i zalaganje za kvalitet.

Prijava ispita se vrši isključivo preko PMI web sajta, kako bi se utvrdilo da li ispunjavate preduslove za polaganje ispita (PMP Exam Application tips).

Priprema za polaganje PMP ispita

Da bi se pripremili za polaganje PMI ispita radi akreditacije, možete se prijaviti na naš trodnevni trening Priprema za polaganje PMI PMP & CAPM ispita, od 19. do 21. marta 2020. godine. Potrebno je da ste već pohađali jedan ili više formalnih treninga iz Upravljanja projektima u trajanju od 35 časova (za PMP ispit) ili 23 časova (za CAPM ispit), kao i da imate određeno praktično iskustvo rada na projektima.

Budući polaznici ovog usko i visoko specijalizovanog treninga će biti pripremljeni za polaganje PMI akreditacionih ispita. S obzirom da je polaganje ispita na engleskom jeziku, ceo trening se izvodi na istom, sa posebnim naglaskom polaznicima na razumevanje jezičkih nijansi u situacionim pitanjima. Pažnja će biti usmerena i na savete za upravljanje vremenom tokom ispita. Najveći deo vremena će se provesti analizirajući pitanja i strategijama za odgovore. Trening se završava probnim ispitom tako da polaznici izlaze spremni za pravi ispit.

Zainteresovani za PMI PMP i CAPM sertifikaciju mogu iskoristiti EARLY BIRD POPUST za trening Priprema za polaganje PMI PMP & CAPM ispita u januaru koji će iznositi 30%, u februaru 20%, dok će u martu do početka treninga iznositi 10%.

Zato ne gubite vreme i ubrzajte Vaš karijerni put u oblasti upravljanja projektima… lokalno i globalno! Srećno!

Za sva pitanja, stojimo Vam na raspolaganju. Kontakt telefon: 065 4728 200; email: school@smart.rs.

Leave a Reply