Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
3 нов 2021

Šta nam donosi novi Photoshop?

Adobe je najavio nove funkcije za Photoshop i Ilustrator. Pored ova dva programa ažuriraće se Fresco funkcijom Motion. Lightroom je takođe dobio nove funkcije dok je After Effects dobio funkcije multi-frame rendering i novi pregled.

Noviteti, noviteti

Adobe je napravio promenu u radnoj površini Photoshop-a. Pomoću novog alata da biste izabrali objekat sve što treba da uradite je da pređete preko njega. Nova opcija je dodata i u okviru Maskiraj sve objekte tako da možete da podešavate slojeve i jednim klikom generišete maske za sve objekte unutar vašeg sloja. Novina su i novi neuronski filteri koji se koriste za mašinsko učenje kako bi fotografija bila kvalitetnija. Novi filteri su dostupni u okviru beta faze, a Adobe je ukazao da je spreman da izvrši dodatne izmene u okviru ove opcije na osnovu iskustva korisnika.

Jedan od najzanimljivijih beta neuronskih filtera je Landscape Mixer koji pomaže korisnicima da kreiraju nove scene kombinovanjem dve pejzažne slike. Pored toga dodat je filter za prenos boja, koji prenosi boju sa referentne slike na originualnu. Ujedno moguće je koristiti filter za harmonizaciju, kojim se podešava nijansa i osvetljenost. Novi Photoshop ima drugačiji gradijent sa tri različita tipa režima: klasični, perceptualni i linearni. U okviru Photishop-a je dodata podrška za Apple-ov Pro Displey XDR kako bi se dobio visok dinamički opseg. Sledeća novina u okviru Photoshopa je bolja jezička podrška za slojeve tipa koji imaju jedinstvenu tipografsku podršku za pisma i jezike širom sveta.

Osim promena za desktop računare, napravljene su izmene za iPad novom podrškom za Camera Raw datoteke. Korisnici sada mogu da uvoze i prilagođavaju neobrađene fotografije sa modela iPhone 12 Pro i iPhone 13 Pro. Može da vam omogući pretvaranje postojećih slojeva u pametne objekte tako da se vaše transformacije i filteri ne menjaju na bazi sloj po sloj. Za korisnike iPad-a dodati su alati Dodge i Burn kako bi se podesio opseg senki, tonovi, zaobljenost četkice i uglova. Novi alati mogu da se koriste na slojevima za podešavanje krivi ili na crno-belim slojevima.

Izvor: PC Press

Pogledajte ponudu grafičkih kurseva u Smart School na ovom LINKU.

Leave a Reply