Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
9 мај 2017

Udruženje Vojvođanski romski centar za demokratiju organizovao je ECDL obuku u saradnji sa našom školom

Udruženje Vojvođanski romski centar za demokratiju u saradnji sa našom školom računara Smart School organizovao je ECDL obuku za studente.

U okviru održavanja ECDL obuke, svakom studentu je osim obuke obezbeđeno i polaganje ispita. Nakon odslušane obuke studenti su polagali 4 modula Word, Excel, Internet i Windows.
Svi studenti su položili i dobili ECDL (European Computer Driving Licence) sertifikate kojim se potvrđuje potpuna kompetentnost za korišćenje personalnog računara i osnovnih programskih aplikacija u svakodnevnom radu.

European Computer Driving Licence je internacionalni program za obuku i testiranje znanja o informatičkim tehnologijama koji će sigurno doprineti i pomoći studentima da lakše i brže obavljaju poslove na računaru. ECDL licenca je priznata u svim zemljama Evropske Unije i mnogim drugim zemljama članicama programa ICDL (International Computer Driving Licence) – SAD, Kanada, Australija, Afrike i azijske zemlje, što svakako predstavlja veoma važnu referencu u radnoj biografiji.
Program ECDL je danas već prerastao u globalni standard u kompjuterskom opismenjavanju, a omogućava polaznicima da dokumentuju nivo stečenih znanja o informacionim tehnologijama kroz seriju standardizovanih testova i da na taj način dođu lakše i brže do zaposlenja. Zato svim studentima želimo puno sreće u daljem učenju i radu.

 

 

 

Leave a Reply