Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
14 мар 2019

Finansije za nefinansijere – šta je to?

Menadžment mora stalno razvijati nove veštine i znanja kako bi imali prave ideje, strategije, metode i tehnike koje će voditi organizaciju do poslovnog napretka i uspeha. I baš zato treba konstantno ulagati edukaciju i praktično primenjivati stečeno znanje.

Jedna od oblasti koja nas sve dotiče su svakako, finansije. Finansije su i biće deo naših života, bez obzira koji poziv izabrali i koju karijeru odabrali. Verovali ili ne, svako od nas je izložen finansijskim konceptima i to gotovo svaki dan: kada želimo da pozajmimo novac da bismo kupili automobil ili stan, kad odlazimo u penziju, kada želimo da pokrenemo sopstveni biznis, kada donosimo odluke o nabavci…Zato, čak iako ne nameravate da jurite karijeru na pozicijama vezanim za finansije, od izuzetnog je značaja poznavanje bar osnovnih finansijskih koncepata.

Ovo važi i u obrnutom pravcu, ako želite uspešnu karijeru u finansijama, nije dovoljno samo poznavanje finansijskih pravila, već morate poznavati i razumeti ostala područja biznisa, uključujući i računovodstvo, proizvodnju, marketing i td. a sve u cilju donošenja boljih finansijksih odluka.

Odluke koje se donose kako na poslovnom, tako i na privatnom planu, imaju uticaja na finasijske posledice. U slučaju menadžera, bilo da su ekonomisti ili nefinansijski menadžeri i izvršioci, neophodno je da poznaju dovoljno dobro finansije kako bi iste uključili u svoje specijalizovane analize ili jednostavno znali da prate i analiziraju uspeh organizacije ili da bi razumeli o čemu finansijeri i računovođe razgovaraju.

Zbog svih ovih razloga, u ponudu škole kompjutera Smart School smo uvrstili još jednu obuku namenjenu menadžerima i unapređenju njihovih softskills veština. U pitanju je obuka Finansije za nefinansijere, koja se realizuje u saradnji sa iskusnim Omega Consulting Team-om iz Smedereva.

Obuka je namenjena:

  • top menadžerima, naročito nefinansijskim menadžerima koji treba da razumeju osnove finansijskih principa i izveštavanja;
  • vlasnicima malih i srednjih preduzeća;
  • svima onima koji žele da nauče kako da mere rezultate poslovnih odluka;
  • veoma je koristan svima koji donose poslovne odluke koje direktno ili indirektno utiču na dugoročnu ili kratkoročnu likvidnost poslovanja kompanije;
  • svima onima koji su u prilici da odlučuju o saradnji sa određenim partnerima, na osnovu kojih informacija povećati verovatnoću donošenja ispravne odluke;
  • naročito koristan je i za početnike u finansijama, kako bi što lakše prepoznali i naučili da primenjuju osnovne principe finansija i matematika u procesu donošenja odluka.

Zato iskoristite priliku i prijavite se za najavljen termin obuke Finansije za nefinansijere 21-22.05.2019. i naučite kako da bolje razumete odluke top menadžmenta, dobijete „big picture“ poslovanja kompanije, podignete nivo svesti o posledicama poslovnih odluka za finansijske rezultate poslovanja i zdravlja kompanije, razumete sopstveno područje vođenja poslova, upoznate se sa alatima za poboljšanje rezultata i na kraju kako da dobijete korisni feedback na osnovu poznavanja finansija.

Za više informacija o obuci, slobodno nas kontaktirajte na telefon: 065 47 28 200 ili putem mail-a: school@smart.rs. Tu smo za vas!

Leave a Reply