Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
15 сеп 2016

Hafington post: Srbija je zemlja vrsnih programera

Beograd postaje popularno sedište inovativnih tehnoloških kompanija koje ovde pronalaze vrsne programere sa evropskim mentalitetom, izvrsnim znanjem engleskog jezika i sjajnim smislom za humor, navodi američki „Hafington post“.

Ovaj list svrstao je Srbiju među pet svetskih zemalja koje nude najkvalitetnije kadrove za pokretanje visokotehnološkog poslovanja, a u tekstu koji potpisuje autorka Milena Milićević ističe se da je naša zemlja samo u 2015. godini „izvezla“ softverske usluge u visini od 678,3 miliona evra.

Kako se procenjuje, 30.000 programera u Srbiji bi odmah moglo da počne da radi za platu dvostruko veću od državnog proseka, navodi se u tekstu.

Imajući u vidu da preduzetnički sistem nastavlja da se razvija kroz formalno i neformalno obrazovanje, u budućnosti bi trebalo očekivati još uspešnih preduzeća osnovanih u Srbiji, zaključuje „Hafington post“.

U tekstu pod naslovom „Pet zemalja u kojima možete da osnujete tehnološke kompanije i diviti se umetnosti“, pored Srbije se navode Švajcarska, Singapur, Holandija i zemlje Karipskog regiona.

 

Autor: Tanjug

Izvor: http://www.021.rs/story/Info/Biznis-i-ekonomija/144547/Hafington-post-Srbija-je-zemlja-vrsnih-programera.html

 

Budi I Ti jedan od njih! Kako? Lako:

vesti

Leave a Reply