Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
6 окт 2016

Programeri mlađi od 20 godina

Ne treba vam fakultetska diploma da bi mogli da se bavite programiranjem. Ovo dokazuju i sestre Isabella i Sofia Mandich koje su svoju prvu mobilnu aplikaciju razvile još u osmom razredu osnovne škole.

Njihova aplikacija „Wild Ski“ – skijaška igrica je dugo bila popularna na Apple iTunes App prodavnici sa preko 2500 besplatnih preuzimanja.

U okviru programa kompanije Apple pod nazivom „20 Under 20“ sestre Isabella i Sofia Mandich, kao i 19 drugih mladih programera su izabrane za najuspešnije i najinovativnije programere mlađe od 20 godina.

Takođe, jedan od izabranih je i mladi Nick Doherty koji sada sam sebi plaća školarinu zahvaljujući svojoj „Study Cal“ aplikaciji koju je razvio još u srednjoj školi. Njegova aplikacija je do sada preuzeta preko 100 000 puta po ceni od 1,99$ po preuzimanju.

Rosenbluth, koji sada studira informatiku na Univerzitetu u Pensilvaniji, svoju prvu aplikaciju je kreirao kada je imao samo 13 godina.

Među njima je i Zek Latta, ozbiljan štreber koji je počeo sa kodiranjem kada je imao 7 godina. Napravio je prvu „Football Heroes“ aplikaciju koja se pojavila na iTunes App prodavnici još 2013. godine.

Tu su naravno i ostali potencijalni mladi programeri koji kažu da: „Kreiranje aplikacije nije toliko teško kao što neki misle“.

Slažu se sa tim da je programiranje jedna posebna nauka, sa posebnim karakteristikama ali da je baš zbog toga veoma zanimljiva i uzbudljiva.

A šta vi mislite?

DoIT Praksa za programere i software testere

Leave a Reply