Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
31 авг 2022

Danas se obeležava Svetski dan učenja na daljinu

Svetski dan učenja na daljinu obeležava se 31. avgusta, kao dan učenja koje sa odvija van učionice. Bilo da se radi o programu učenja na daljinu koji se u potpunosti izvodi na daljinu ili o hibridnoj mešavini učenja u učionici i kod kuće dodatnu fleksibilnost učenja na daljinu koristi više učenika širom sveta.  Sve bolji kvalitet onlajn programa i kurseva promenili su tradicionalne metode obrazovanja i iznedrili popularni pokret učenja na daljinu.

Koji su benefiti učenja na daljinu?

Učenje na daljinu je često fleksibilnije i isplativije od tradicionalnih metoda učenja. Ne gubite vreme na dolazak do učionice već možete da se pripremite nekoliko minuta pre početka časa. Takođe, ako se čas snima možete kasnije još jednom da pogledate i utvrdite pređeno gradivo.

Koliko je efikasno učenje na daljinu?

Mnoga istraživanja su pokazala da je vreme zadržavanja za polaznike koji uče na daljinu mnogo veće nego kada je u pitanju tradicionalno učenje u učionici. Učenje na daljinu povećava pristup, te je verovatnije da će polaznik uspešno završiti kurs.

Iako najviše volimo da se družimo u našem školskom centru sa našim polaznicima, danas je dan kada treba da budemo zahvalni za mogućnost učenja na daljinu koje imamo i nebrojene resurse koji su dostupni za korišćenje.

Dragi naši polaznici, odaberite sledeći kurs koji bi mogli da pohađate online ili u našim prostorijama >>

Leave a Reply