Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
21 дец 2020

Gradska uprava za privredu finansira prekvalifikaciju 30 nezaposlenih lica za poziciju Front End programera. Prijavite se!

U toku je prijava za konkurs prekvalifikacije 30 nezaposlenih lica za Front End programere, koji će u potpunosti finansirati Gradska uprava za privredu Grada Novog Sada.

Ovaj konkurs se odnosi na obuku za deficitarna zanimanja i ima za cilj da osposobi nezaposlena lica u oblastima gde ima nedovoljno kvalifikovanih i obučenih kadrova na tržištu rada. Cilj je stručno osposobljavanje kako bi se smanjila nezaposlenost na teritoriji Grada Novog Sada i zadovoljile potrebe tržišta za radnom snagom u deficitarnim oblastima.

Obuka za Front End programere obuhvata teoretski deo obuke od ukupno 170 školskih časova i praktični deo od 80 časova, odnosno dve nedelje rada u kontinuitetu na konkretnom projektu.

Obuka će biti održana u školi kompjutera Smart School sa početkom u januaru 2021. godine. Kako je situacija sa korona virusom još uvek prisutna, zbog bezbednosti polaznika i predavača, obuka će biti održana online do momenta kada se ostvare uslovi za bezbedno učenje, i tada će se obuka prebaciti u učionice, na lokaciji škole (Novi Sad, ul. Kralja Aleksandra 12, II sprat).

Teoretski deo obuke obuhvata: HTML, CSS, JavaScript, jQuery, Bootstrap, AJAX, SASS, GIT i ReactJS. Obuke prekvalifikacije se održavaju veoma uspešno već godinama u školi kompjutera Smart School, a na mestu predavača se nalaze stručnjaci sa bogatim iskustvom rada u IT kompanijama, ali i na predavačkim mestima.

Na konkurs mogu da apliciraju sva nezaposlena lica koja se vode u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Svi zainteresovani bi trebalo da se što pre obrate svom referentu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje (filijala Novi Sad), gde se i vrši prijava za ovaj konkurs i gde će dobiti dalje instrukcije.

Leave a Reply