Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
7 авг 2018

Hakerima dostupni hakerski alati i gotove phishing stranice za samo 2 dolara na Dark Webu!

Danas smo pročitali informaciju da se Hakerski alati sa uputstvima i gotove phishing stranice na Dark Web-u prodaju za samo 2 dolara!!! Sve to govori da je definitivno prošlo vreme kada si morao biti „super moćni“ haker da zaobiđeš zaštitu mreža i sistema i da smisliš sam koji su to propusti u softveru i hardveru kako bi ga iskoristio i „omastio sopstveni brk“.

Kako se navodi u članku, prema američkom izdanju Dark Web Price Index-a, koje je objavio Top10VPN, nelegalne web prodavnice su Pandorina kutija u kojoj postoji za svakoga ponešto. Na zloglasnom podzemnom internet tržištu prodaje se gotovo sve – od gotovih phishing stranica za napade na brendove poput Facebook-a, Apple-a, PayPal-a i Netflix-a, do alata za krekovanje lozinki, programa za hakovanje WiFi mreža i svih vrsta hakerskih alata, i to sve po vrlo malim cenama.

Cene za ozbiljnije hakerske komplete alata se mogu kupiti po ceni od 125$, što i nije neka cena u odnosu na svrhu kojoj služe i koliko profita mogu doneti hakerima. Phishing stranice postavljene za priznate brendove, prilično su ubedljive kopije i vrlo lako se korisnik može „upecati“. Po ceni čak manjoj od 2$, hakeri mogu pronaći keylogger-e… U ponudi je i veliki spektar malvera koji se distribuira putem lažnih pop-up-ova na platformama za online bankarstvo i online kupovinu, zatim poruka upozorenja na pozitivan malver i td. Uz alate se često dobijaju i vodiči za upotrebu istih ili kako izvesti konkretne malverske i phishing napade.

Kako su hakerski napadi postali sve učestaliji (očigledno zbog dostupnih alata i sadržaja) i štete koje su učinjene se mere u milionima i milionima dolara. To je i glavni razlog zašto se zaštiti kompanijskih mreža i sistema mora pristupiti sistematično i temeljno. Danas pored nabavke dobrih softvera i hardvera za zaštitu, praćenja novih pretnji na tržištu i vladanja kompletnom zaštitom sistema, pravi Security profesionalci se usmeravaju i na savladavanje tehnika i alata koje hakeri koriste da bi ugrozili njihov sistem.

Specijalizovani Certified Ethical Hacker CEH kurs je najnapredniji kurs etičkog hakerisanja i deo je najtraženije zvanične EC Council ponude kurseva. Razliku između etičkih i ne etičkih hakera smo već objašnjavali, ali nije na odmet reći koja je glavna razlika. Etički hakeri su stručnjaci koji se brinu o integritetu mrežne infrastrukture unutar organizacije i koji koriste hakerske alate i tehnike da bi povećali bezbednost informacionih sistema.

U školi kompjutera Smart School, CEH je najavljen za 22. oktobar i traje 5 dana. Uz stručnu literaturu i sertifikovanog predavača sa dugogodišnjem iskustvu rada sa hakerskim alatima, dobijate i polaganje stručnog ispita! Sadržaj kursa možete pogledati na sledećem linku – Certified Ethical Hacker.

Trenutno je u toku treći, poslednji krug Early Bird akcije, u kojoj se za sve uplate u avgustu i septembru, i rezervacije mesta na ovom kursu, ostvaruje popust od 10% na cenu kursa!

Prijave su u toku!

Leave a Reply