Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
12 јун 2020

Microsoft Flow dobio novo ime – Microsoft Power Automate for End Users

Na Ignite 2019 u Orlandu, kompanija Microsoft je objavila nadogradnju svoje Power Platforme. Kompanija je preimenovala Microsoft Flow u Power Automate, da bi bilo u skladu sa drugim Power platform proizvodima, dodala je robotic process automation (RPA) funkcionalnosti u Power Automate i lansirala je Power Virtual Agente.

Sa RPA podrškom poznatijom kao UI Flows, Power Automate je postalo end-to-end automation rešenje. Sada možete uraditi i API-baziranu automatizaciju i UI-baziranu automatizaciju. Da bi kreirali UI flow, korisnici treba samo da postave akciju na njihovom računaru, a Power Automate će uraditi sve ostalo.

Power Virtual Agenti znače da će sada biti moguće svima da izgrade no-code, no-AI-training inteligentne botove. Kombinuju Microsoft Bot Framework tehnologiju sa Power Platform tehnologijama. Oni koji žele da naprave kompleksnije botove mogu iskoristiti prednost integracija koje postoje između Bot Framework-a i Microsoft-ovih Cognitive usluga.

Microsoft je takođe najavio poboljšanje Power BI bezbednosti, bolje integrisanosti Power Platforme i Microsoft Teams-a, kao i nove unapred izgrađene modele za AI Builder. Power Apps kreatori mogu da objavljuju svoje aplikacije direktno u njihovim kompanijskim bibliotekama aplikacija u Teams-u. A AI Builder no-code AI funkcionalnost u Power Platform, koja je dostupna od 1. oktobra, dobija novi set unapređenih AI modela za vađenje ključnih fraza, detekciju jezika, prepoznavanje teksta i analizu osećanja.

Microsoft-ova Power Platforma je poslovna alatka koja omogućava bilo kome da analizira, deluje i automatizuje u celoj svojoj organizaciji. U budućnosti to znači više AI funkcija, analitike i vizualizacije podataka. Smisao Power Platforme je da svako u vašoj kompaniji može biti programer.

Sve ove promene utiču i na kurs 55268AC prethodno zvan Microsoft Flow, a sada dostupan pod drugim imenom kao Microsoft Power Automate for End Users. Kurs 55268AC je najavljen za 19. septembar u našem IT edu centru Smart School. Saznajte više…

Leave a Reply