Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
21 јан 2019

Novi Agile treninzi u ponudi škole kompjutera Smart School

Potražnja za agilnim poslovima svih vrsta raste, a isto tako raste i potreba za tim da se bolje objasni o čemu se tačno radi. Naime, agilna zanimanja su sasvim nova i veoma često izazivaju zbunjenost i znatiželju, međutim nedovoljnu da bi se ljudi upustili u skupe, dvodnevne sertifikovane kurseve Scrum Alliance.

Zato smo početkom godine, ponudu Agile treninga obogatili smo sa dva nova treninga.

Agilno i Scrum za svakoga

Ovaj jednodnevi praktični uvodu u Agile i Scrum, omogućiće vam da postanete sertifikovani Agile i Scrum Praktikant. Trening je namenjen svima koji su zainteresovani da sistematično sagledaju mogućnosti primene agilnih metodologija, odnosno naprave prvi korak u edukaciji, i nedvosmisleno procene da li je to ono što im treba. Takođe, namenjen je svima koji se spremaju za agilnu transformaciju, posebno kompanijama koje očekuju krupne promene u pravcu agilnog razvoja.

Tokom ovog jednodnevnog interaktivnog kursa upoznaćete Agilno i Scrum od A do Š. Razumećete zašto uzima toliki primat, gde je sve i koliko zastupljen, provežbaćete najčešća Scrum zanimanja, proći kroz sve Srum sastanke i ono što je najvažnije, direktno ćete videti kako tačno Scrum “radi”.

Zakazan je već za 29. januar u Beogradu i zbog velikog interesovanja je skoro popunjen (uskoro najavljujemo Novosadski termin ovog jednodnevnog treninga).

Trening će voditi mr Jasmina Nikolić, iskusni pedagog, agilni kouč i sertifikovani Scrum profesionalac, profesor agilne kulture na Master studijama iz agilnih metodologija na Univerzitet u La Salle u Barseloni.

Više o ovom treningu, pogledajte na našem sajtu – Agilno i Scrum za svakoga.

Certified Scaled Agile | Leading Scaled Agile Framework (SAFe 4.6)

Neke kompanje su nastale kao agilne i lakše se nose sa uvođenjem agilnih procesa, a mnoge prelaze iz tradicionalne na agilnu organizaciju rada i potreban im je model agilne tranzicije. Takvi modeli se zovu skalirani agilni modeli (Scaled Agile) i ima ih nekoliko u svetu. Uspešno se primenjuje u svim iole složenim kompanijama koje imaju potrebu za usklađivanjem rada većeg broja timova koji rade na isporuci jednog proizvoda ili projekata.

SAFe je proveren model, primenjen je u gotovo svim industrijama i u veoma složenim organizacijama. Daje odlične rezultate u kompanijama koje prolaze kroz digitalnu transformaciju. Model kombinuje agilne principe softverskog razvoja, zatim lin (Lean) principe razvoja proizvoda i elemente sistemskog načina razmišljanja. Radi se o strukturiranom modelu koji se može primeniti u bilo kojoj fazi agilizacije kompanije.

Leading SAFe dvodnevni trening je namenjen svima koji žele da se upute u mogućnosti skaliranja agilnog razvoja i svima koji žele da se pripreme za Certified SAFe® Agilist test.

I ovaj trening je zakazan za Beograd 28. februar i 1. mart 2019.

Trening će voditi Bojan Milutinović, Certified SAFe Program Consultant, koji je i Release Manager u TomTom-u. Bojan ima 10 godina iskustva u IT industriji, a tokom proteklih 6 godina vodio je veći broj Scrum i Kanban timova, kao Scrum Master, Release Train Engineer i Project Manager.

Više o ovom treningu, možete videti na našoj stranici – Certified Scaled Agile | Leading Scaled Agile Framework (SAFe 4.6)

ili nas kontaktirajte na telefon 065 4728 200 za konsultacije.

Leave a Reply