Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
11 окт 2019

Prednosti i bonusi DoIT prakse

Kako nam se približava početak našeg kako se do sad pokazalo, uspešnog programa prekvalifikacije – DoIT prakse – smera Front End programer, želeli smo da Vam istaknemo koje su prednosti ovakvog načina prekvalifikacije. Naravno ako izuzmemo činjenicu da se najbolje uči kroz praktičan rad! 🙂

Polaznici imaju 24/7 pristup materijalima sa prakse i online tutorijalima, tako mogu organizovati učenje u periodu i sa lokacije koja njima najviše odgovara.

Svi polaznici koji redovno pohađaju praksu i zadovolje minimum zahtevanih projekata uspešno do kraja, dobijaju sertifikat o završenoj praksi, a ako ne zadovolje minimum uspešnosti projekata, dobiće sertifikat o odslušanoj praksi. Dobijanje sertifikata o završenoj/odslušanoj praksi zahteva minimum 75% prisustva od ukupnog fonda sati.

Tokom DoIT prakse, za svakog polaznika izrađuje se jedan jedinstveni dokument u kojem su objedinjeni svi detalji urađenih projekata. Ovakav dokument je izuzetno koristan prilikom apliciranja za otvorene pozicije u IT sektoru i prilaže se uz CV i ostala tražena dokumenta na konkursu.

Mentori će na osnovu uspešnosti rada na projektima i zadacima, zalaganju, aktivnosti pratiti rad praktikanta tokom trajanja prakse i polaznici koji se istaknu će steći pravo na dobijanje preporuke mentora. Mentori će na osnovu uspešnosti rada na projektima i zadacima, zalaganju, aktivnosti pratiti rad praktikanta tokom trajanja prakse i polaznici koji se istaknu će steći pravo na dobijanje preporuke mentora.

Uz program DoIT prakse, mentori će polaznicima održati i časove za izradu personalnog CV-ja, sa posebnim osvrtom na ono što se traži danas na tržištu.

Tokom DoIT programa, polaznicima će biti obezbeđena i dodatna praksa u Smart IT Solution sektoru u kojem će polaznici raditi na projektima uz zaposlene i gde će dobijati smernice za dalji rad.

DoIT praksa se bazira na praktičnom radu koje polazniku donose donose kompletna odmah primenjiva znanja i iskustva na nivou Juniora. Metodologija nastave kombinuje 560 sati invertnog obrazovanja i učenja kroz rešavanje konkretnih problema (PSL).

Kao poseban BONUS, polaznici će tokom prakse proći kurs Osnove manuelnog testiranja softvera, kako bi objedinili svoje znanje. Ovaj posebni BONUS će značiti polaznicima koji nakon DoIT prakse samostalno započnu svoj posao i uz programiranje, imaće i veštine testiranja svog proizvoda kako bi isproručili klijentima najbolji kvalitet svog softvera.

Tokom DoIT prakse, polaznici će proći i Pripremu za apliciranje na konkursima što podrazumeva pripremu za testiranje koje prethodi intervjuima kandidata na objavljenim konkursima. Tako će polaznici imati priliku da se pripreme za testove sa kojima će se susretati.

Tokom prakse, polaznici će imati priliku da primene svoje stečeno znanje sa DoIT prakse tako što će pripremiti svoj Interaktivni online portfolija, koji će im dalje pomoći prilikom zapošljavanja.

„DoIT praksa ima ogroman potencijal da postane jedan od najboljih načina učenja savremenih IT veština.“ kako je izjavio i jedan od naših polaznika DoIT prakse, Vladimir Arsić, Inženjer Informacionih tehnologija. Ako i Vi želite da čujete više o tome, pridružite nam se na Otvorenim vratima DoIT prakse, koje organizujemo u sredu, 16. oktobra 2019., sa početkom u 17h, u prostorijama škole kompjutera Smart School, ul. Kralja Aleksandra 12/II sprat (TC Pariski magazin) u Novom Sadu. Nakon kratkog predstavljanja programa DoIT prakse, prisutni će imati priliku da pitaju, da se posavetuju i da se konsultuju sa mentorima prakse i da reše svoje dileme o ulasku u svet Front End programiranja.

Prijave možete poslati na email: school@smart.rs ili se prijaviti putem telefona: 065/47-28-200.

Vidimo se!

Leave a Reply