Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
26 феб 2019

Prva generacija Agile i Scrum praktikanata se očekuje i u Novom Sadu

Nakon Beograda i Niša, jednodnevni praktični uvod u Agile i Scrum stiže i u Novi Sad!

29. januara, naši partneri Agile Humans su sertifikovali prvu generaciju Agile i Scrum praktikanata i izuzetno smo ponosni što je ovaj trening ocenjen čistom peticom! 🖐️  Već 25. februara je Agilno i Scrum za svakog trening uspešno održan i u Nišu! A sada stiže i u Novi Sad, u IT edu centar Smart School…

Ovaj trening namenjen je svima koji su zainteresovani da sistematično sagledaju mogućnosti primene agilnih metodologija, odnosno naprave prvi korak u edukaciji, i nedvosmisleno procene da li je to ono što im treba. Takođe, namenjen je svima koji se spremaju za agilnu transformaciju, posebno kompanijama koje očekuju krupne promene u pravcu agilnog razvoja.

UVOD U AGILNO JE UVOD U KARIJERU

Odličan je kao priprema zaposlenih za agilnu transformaciju bez obzira na industriju iz koje dolaze i bez obzira na to da li će biti direktno uključeni u promene ili ne. Odlična je prilika i za sve ljude koji bi želeli da se prekvalifikuju kako bi mogli da konkuriši za bolje, dinamičnije poslove. A može dobro doći i Scrum Masterima koji nisu imali formalnu obuku ili neko vreme nisu aktivni a hteli bi da sistematizuju ili osveže znanje.

Trening prati globalne tokove Agilne i Scrum edukacije, a osmislila ga je i drži ga Jasmina Nikolić koja je radila sa najboljim Scrum Alliance trenerima. Jedna je od 10 sertifikovanih Scrum Profesionalaca za koje Scrum Alliance kaže da su od presudnog značaja za transformaciju kompanija.

Diskutovaćemo o tome zašto je agilni način upravljanja velikom brzinom počeo da zamenjuje tradicionalni, koje su to vrednosti na kojima agilni manifest počiva i kako je Scrum kao jedna od najpoznatijih metodologija agilnog načina upravljanja našla svoje mesto van IT industrije.

Trening se može podeliti u dve međusobno povezane celine – teorijski deo, odnosno predavanje i interaktivni deo sa zanimljivim vežbama kroz koje učesnici mogu praktično videti kako ‘’radi’’ Scrum što podstiče intenzivnu saradnju, interaktivnost i uključivanje u diskusiju.

Ako i Vas zanima ovaj jednodnevni trening, možete se prijaviti preko sajta – Agilno i Scrum za svakog ili direktno prijavom na school@smart.rs

Leave a Reply