Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
13 јул 2018

Sophos XG Firewall Architect za Partnere

Nakon uspešno završenog XG Firewall Engineer treninga, kompanija Smart kao regionalni distributer Sophos rešenja, je organizovala sledeći nivo sertifikacije XG Firewall Architect trening za Sophos Partnere.

Trening je održan u Talk&Talk – Konferencijskom centru u Beogradu, u poslednjih tri dana (10. – 12. Jul). Ovaj trening je pružio detaljno istraživanje Sophos XG Firewall uređaja, dizajniranog za iskusne tehničke profesionalce koji će planirati, instalirati, konfigurisati i podržavati primenu u proizvodnom okruženju. I upravo za ovu priliku, ugostili smo Sophos trenera Kristofa Litzbaha.

Tokom ova tri dana (24 sata), učesnici treninga su proveli u proseku oko 8 sati rada na praktičnim vežbama iz sledećeih 10 core modula:

Modul 01: Engineer Review
Modul 02: Deployment
Modul 03: Network Protection
Modul 04: Web Server Protection
Modul 05: Site-to-Site Connections
Modul 06: Authentication
Modul 07: Synchronized Security
Modul 08: Wireless and Remote Access
Modul 09: High Availability
Modul 10: Sizing and Troubleshooting

Kao preduslov za dolazak na ovaj trening, bilo je prethodno zavšen XG Firewall Engineer trening.

Kolega Nikolaj Zaljesov iz partnerske kompanije ASG Real Security iz Makedonije i naš kolega Uroš Lolić, su uspešno završili online ispit i dobili zvanje Sophos XG Firewall Architect.

Kao specijalni bonus, Sophos će nagraditi sve učesnike koji uspešno završe trening sa jednim XG 1xx sa pripadajućim licencama potpuno gratis.

Foto Album Sophos XG Firewall Architect treninga.

Leave a Reply