Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
18 јун 2021

Zašto je PowerApp dobra platforma…i zašto je pravi odgovor na svaki poslovni izazov

Svako ko se ikada odlučio da implementira poslovnu aplikaciju u svojoj firmi, pre toga se mnogo puta zapitao: „Kako da rešim ovaj problem ili ovaj proces u mom poslovanju”. Tek kada je napokon presekao i odlučio da implementira poslovni softver, otvorilo se još mnogo pitanja, kao što su: „Koji program izabrati, ima ih toliko? Ko će to da mi implementira? Da li ću moći sutra lako da promenim proces, da ne mora sve ispočetka? Da li su moji podaci sigurni? I zašto je sve tako komplikovano i skupo”.

Glavna junakinja ovog teksta je starija žena, vlasnica firme koja se bavi izdavaštvom. Njoj je veoma bitno da prati proces izdavanja nove knjige, komunikaciju i interakcije u toku tog procesa, kao i ljude i firme koji u tom procesu učestvuju. Volela bi da se osloni na neko pouzdano svetsko rešenje, a ne na jednog programera od kojeg će zavisiti cela aplikacija, ali s druge strane, ne bi želela ni da utroši više novca od onoga što joj je potrebno.

Pošto se odlučila za globalno rešenje, počeli su da dolaze prodavci i konsultanti, prezentuju svoja robusna rešenja, prikazuju fancy funkcionalnosti sa još „fensijim” nazivima, što ju je veoma zbunjivalo jer u njima nije mogla da prepozna rešenje svog problema. Kada je upitala konsultante da li ta aplikacija može da podrži proces za izdavanje nove knjige, rekli su: „Naravno, ova platforma je proširiva i može se prilagoditi svakom procesu”.

Rešenja globalna – potrebe lokalne

Stvar joj sada postaje jasnija, može se napraviti proces koji njoj odgovara! Ali postavlja se pitanje šta se dešava sa svim onim funkcionalnostima koje joj nisu, niti će joj ikada biti potrebne?

Zapravo se ne dešava ništa. Nepotrebne funkcionalnosti ostaju u okviru aplikacije, i ona mora da ih plaća jer je neko uložio mnogo vremena u to da ih napravi. Ako je za neku utehu, a nije, konsultanti će ih sakriti da ne smetaju njenim zaposlenima u svakodnevnom radu. Ali zašto mora da ih plaća ako ih ne koristi?

Na veliku žalost velikog broja naših korisnika, kao i onih koji to nikada nisu postali zbog visoke cene aplikacije, doskoro su stvari ovako funkcionisale kod velike većine globalnih rešenja.

Uvidevši nezadovoljstvo korisnika koji moraju da plaćaju ono što ne koriste, Microsoft se odlučuje da s Dynamics CRM platforme ukloni sve funkcionalnosti koje se odnose na specifične oblasti poslovanja i ostavlja robusnu platformu koja sa sobom nosi samo ono što je potrebno svakome – firme, kontakte i aktivnosti. Takođe, ostavlja i druge enterprise funkcionalnosti platforme, kao što su jednostavno izveštavanje, manipulacija podacima, mobilna aplikacija, integracija s drugim sistemima, automatizacija, praćenje procesa i još mnogo mnogo toga. Enterprise platformu čija su proširenja, mogućnosti povezivanja s drugim sistemima i izveštavanje ograničeni isključivo potrebama klijenta i maštom konsultanata koji će je implementirati. Ovoga puta po ceni od samo 10 dolara po korisniku za pokrivanje jednog poslovnog scenarija!

Platite samo ono što koristite

Naša glavna junakinja je na kraju uspela da dobije ono što joj je potrebno po više nego prihvatljivoj ceni. Uz vrhunsku podršku konsultanata u njenoj firmi je implementiran proces za izdavanje nove knjige, a naša glavna junakinja sada tačno zna ko su učesnici procesa, bez obzira na to da li se radi o firmama ili fizičkim licima, u kom koraku se proces nalazi i koliko dugo tu stoji, ko je odgovoran za sledeći korak, kao i sve ostalo što će ovaj proces ubrzati i učiniti transparentnim.

Pozivamo sve koji imaju ovakve i slične izazove u svakodnevnom poslovanju, a plašili su se visokih cena ili su već zbog njih odustali, da isprobaju PowerApp platformu. Zaista je, uz pomoć istinske enterprise platforme, moguće rešiti sve procese i izazove koje oni sa sobom nose, i to za pristojan novac. Sve što vam je potrebno su kvalitetni konsultanti koji će znati kako da najbolje iskoriste PowerApp platformu. Probajte, nećete se pokajati.

Ovako Vas pozivaju Extreme i PC Press kao izvor ovog članka, a mi Vas pozivamo na zvaničnu Microsoft PowerApps edukaciju koju organizujemo u našem IT edu centru Smart School

Za više informacija, slobodno nas kontaktirajte putem email-a: school@smart.rs ili telefona: 065/4728-200.

Leave a Reply