Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
21 сеп 2018

Akcija za Dečije Selo

Pre par meseci, kompanija Vivify Ideas je pokrenula akciju za Dečije Selo u Sremskoj Kamenici. Cilj akcije je bio da se štićenicima obezbedi pristup računarima i da se na taj način deci obezbedi kvalitetniji razvoj i mogućnost da ostvare bolje živote i karijere.

Tim povodom, pozvali su IT kompanije da im se pridruže, i mi smo se rado odazvali.

U akciji je ukupno skupljeno 441 000 RSD, 3 desktop računara i 10 starijih laptopova. Od novčanih sredstava je kompletirano 10 desktop računara i potrebna oprema za laptopove, tako da su efekti akcije: po jedan desktop računar i po jedan laptop za svaku kućicu! 💪 Dodatno, SBB se uključio u akciju i obezbedio internet u celom Dečijem Selu. Trenutno u svakoj kućici živi u proseku 7-8 dece, starosti od dve i po godine do 18 godina.

Kako je akcija uspešno privedena kraju, Dečije Selo je pozvalo učesnike akcije na druženje, juče, 20. septembra. Uz druženje sa decom, potrudili smo se da predstavimo i koje su sve mogućnosti danas u IT-ju. Nadamo se da smo uspeli da motivišemo decu da se što više uključe u savremene tokove.

Bilo nam je zadovoljstvo što smo učestvovali u ovoj akciji. Svakako pohvaljujemo inicijativu i istrajnost organizatora Vivify Ideas, a deci želimo da puno nauče, da im računari olakšaju rad i da naprave dobar izbor u karijeri i životu.

Iz opravdanih razloga, nismo objavili fotografije dece sa kojom smo se družili.

Leave a Reply