Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
20 сеп 2018

Pol Godard zvezda Agilne svetske zajednice održao CSM trening u Beogradu

18. i 19. septembra u Belgrade Art Hotelu, održan je Certified Scrum Master trening. Za ovaj trening Agile Humans u partnerstvu sa edukativnim centrom Smart School, doveli su britanca Pola Godara koji je jedan od najuglednijih članova sertifikujućeg borda SCRUM Alijanse.

CSM je trening koji daje čvrste osnove za funkcionisanje agilne poslovne zajednice i to ne samo zato što se održava po strogim pravilima Scrum Alijanse. Od Godara se uči da li ste zaista “Agile” i kako da postanete pravi SCRUM Master? Trenirao je i rukovodio agilnim transformacijama kompanija poput Nokije, BBC, Fajnenšl tajmsa, jednog od najboljih univerziteta u UK (University of Bath), Kraljevske banke Škotske, velikih kompanija koje se bave igrama na sreću (Blue Square), gigantima kao što je Katerpilar, a jedna od najvećih agilnih transformacija u Britaniji, koja se odigrala 2003 u telekomunikacionoj kompaniji BT grup, nosi njegov potpis. Autor je knjige “Poboljšavanje agilnih timova: korišćenje ograničenja za oslobađanje kreativnosti” u kojoj spaja dve svoje strasti, vođenje agilnih timova i pozorišne improvizacije.

Na dvodnevnom treningu koji obezbeđuje titulu CSM (Certified Scrum Master) svega 20 polaznika je imalo priliku da nauči o SCRUM-u od majstora agilnog poslovanja. Uz one koji tek ulaze u SCRUM ili ga već primenjuju u svom poslovanju, pored softverskih kompanija, prisustvovali su i predstavnici koji ne dolaze iz sveta softvera.“Agile” je mnogo više od softverskog recepta za uspeh, to je kultura koju usvajate svim srcem ili niste uspešni, što su prisutni i naučili od Pola Godara.

Kako je interesovanje za ovaj trening bilo izuzetno veliko, najavljeni su novi termini za oktobar i novembar u Beogradu i po prvi put u Novom Sadu, zato budite u toku i pratite nas.

Fotografije sa održanog Certified Scrum Master treninga možete pogledati u našem albumu CSM.

Leave a Reply