Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
5 феб 2021

Ako želite da rešavate nove i zanimljive probleme, rad kao IT administrator će vam to pružiti u izobilju – Kako se prekvalifikovati?

Kada ste na pragu da započnete IT karijeru, pred vama je mnoštvo izbora. Tehnološki sektor cveta, a očekuje se da će IT zanimanja nastaviti da rastu tokom naredne decenije. Od programiranja, rada u Cloud-u, testiranja softvera, specijalista za mreže, specijalista za IT bezbednost, administratora baza podataka, IT i poslovnih analitičara, pa sve do IT administratora.

Iako se raspravljalo o tome da li poslovi IT administratora propadaju sa uvođenjem Cloud tehnologije,  možemo sa sigurnošću da kažemo, da ovo zanimanje neće nestati sve dok ljudi ne prestanu da grade tehnologije tj. to neće biti uskoro!

IT Administratori upravljaju svakodnevnim radom IT sistema i mreže kako bi osigurali efikasnost sistema. Ako želite da rešavate nove i zanimljive probleme, rad kao IT administrator to će vam pružiti u izobilju.

Takođe, IT administratori blisko rade sa IT menadžerima kako bi bili sigurni da računarski sistem pruža dovoljnu računarsku snagu za postizanje željenog nivoa poslovnih performansi. Zatim, održavaju računarske mreže tako što testiraju i mrežne sisteme i osiguravaju da svakodnevne operacije funkcionišu.

Ukoliko želite da uđete u svet IT administracije i da se bavite administriranjem i održavanjem mreža i softvera u bilo kojoj kompaniji, naša preporuka je da edukaciju započnete sa sledećim oblastima:

Škola kompjutera Smart School u narednom periodu organizuje kompletan program edukacije/prekvalifikacije iz oblasti IT administracije.

Obuke ne iziskuju bilo kakvo predznanje iz oblasti administracije. Potrebno je da imate osnovno poznavanje rada na računaru.

Za više informacija, slobodno nas kontaktirajte na telefon: +381 65 4728 200 ili putem email-a: school@smart.rs.

Leave a Reply