Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
4 феб 2021

Predstavljamo nove Microsoft Security sertifikacije

Microsoft lansira novi portfolio bezbednosnih sertifikata! Polažite ih u beta verziji i pošaljite povratne informacije koje su nam potrebne da bismo bili sigurni da su najkvalitetniji. Evo trenutnih opcija:

Exam SC-200: Microsoft Security Operations Analyst

Da li sarađujete sa organizacionim stakeholder-ima kako biste osigurali sisteme informacione tehnologije za organizaciju i smanjili organizacioni rizik brzim otklanjanjem aktivnih napada u okruženju? Da li savetujete unapređenja prakse zaštite pretnji i upućujete li kršenje organizacionih politika odgovarajućim zainteresovanim stakeholder-ima? Da li istražujete, odgovarate i tražite li pretnje koristeći Microsoft Azure Sentinel, Azure Defender, Microsoft 365 Defender i nezavisne bezbednosne proizvode? Dobrodošli u svet analitičara sigurnosnih operacija. Saznajte više o ovom ispitu: SC-200: Microsoft Security Operations Analyst.

Exam SC-300: Microsoft Identity and Access Administrator

Da li dizajnirate, implementirate i upravljate sistemima za upravljanje identitetom i pristupom organizacije koristeći Azure AD? Upravljate li zadacima kao što su obezbeđivanje sigurne potvrde identiteta i pristupa autorizaciji za poslovne aplikacije? Da li rešavate probleme, nadgledate i prijavljujete identitet i pristupno okruženje? Ako je to slučaj, vi ste prava osoba koja će polagati novi Microsoft Identity and Access ispit. Saznajte više o ispitu: SC-300: Microsoft Identity and Access Administrator.

Exam SC-400: Microsoft Information Protection Administrator

Da li planirate i primenite kontrole koje ispunjavaju potrebe za usklađenošću organizacije? Prevodite li zahteve i kontrolu usklađenosti u tehničku implementaciju i pomažete li vlasnicima organizacionih kontrola da postanu i ostanu usklađeni? Da li radite sa zainteresovanim stranama na primeni tehnologije koja podržava politike i kontrole neophodne za zadovoljavanje regulatornih zahteva njihove organizacije? Da li definišete primenljive zahteve, testirate li IT procese i operacije u odnosu na te politike i kontrole i kreirate li politike i pravila za klasifikaciju sadržaja, sprečavanje gubitka podataka, upravljanje i zaštitu? U tom slučaju zvuči kao da ste administrator zaštite podataka i potrebna nam je vaša pomoć. Saznajte više o ispitu: SC-400: Microsoft Information Protection Administrator.

Exam SC-900: Microsoft Security, Compliance, and Identity Fundamentals

Da li želite da se upoznate sa osnovama bezbednosti, usaglašenosti i identiteta (SCI) u Microsoft-ovim i srodnim Microsoft uslugama i pokažete drugima da imate to znanje? Budite jedan od prvih koji su upravo to učinili polaganjem novog ispita iz Microsoft Security Fundamentals dok je u beta verziji. Saznajte više o ispitu: SC-900: Microsoft Security, Compliance, and Identity Fundamentals.

Da bi dobili 80% popusta*, iskoristite kod ispod kada se od Vas bude zatražilo da platite.

SC-200 Microsoft Security Operations Analyst SC200WATERLOO
SC-300 Microsoft Identity and Access Administrator SC300VANDALIA
SC-400 Microsoft Information Protection Administrator SC400EMPORIA
SC-900 Microsoft Security, Compliance, and Identity Fundamentals SC900TUPELO

Ovo NIJE personalni pristupni kod. Možete koristiti ovaj kod za registraciju i polaganje ispita 15. marta 2021. ili pre toga.

*Prvih 300 ljudi koji se registruju, mogu da polažu ove ispite sa popustom od 80%! (Zašto beta ispiti više nisu besplatni.) Mesta se nude po principu „ko prvi dođe, prvi i dobija“. Morate se prijaviti za ispit 15. marta 2021. ili pre toga. Položite ispit što je pre moguće kako bismo mogli da iskoristimo vaše komentare, povratne informacije i podatke o ispitu u našoj proceni kvaliteta pitanja.

Priprema za Beta ispite

Polaganje beta ispita je vaša šansa da učestvujete u pitanjima koja uključujemo na ispit kada on krene uživo. Proces ocenjivanja započinje na dan kada ispiti počnu da se objavljuju, a konačni rezultati se objavljuju otprilike 10 dana kasnije. Za ažuriranja o završetku rezultata, sledite me na Twitter-u (@libertymunson). Pitanja o vremenskom rasporedu bodovanja za beta ispit i objavljivanju ispita uživo pogledajte u blogovima The Path from Beta Exam to Live Exam i More Tips About Beta Exams.

Zapamtite, broj mesta je ograničen. Takođe treba da budete svesni da postoje neke zemlje u kojima beta kod neće raditi (uključujući Tursku, Pakistan, Indiju i Kinu). Nećete moći da polažete beta ispit u tim zemljama.

Takođe imajte na umu da su ovi ispiti u beta verziji, što znači da nećete odmah biti bodovani. Konačni rezultat i status polaganja dobićete nakon što ispit bude objavljen uživo.

Odgovori na vaša pitanja

Da li će nove sertifikacije zameniti MS-500 ili AZ-500 sertifikacije?

Ne, trenutno ne postoji plan za zamenu tih sertifikacija. Novi sertifikati ne zamenjuju SVE ciljeve testirane na ispitima za sertifikaciju MS-500 ili AZ-500.

Potvrdio sam se postojećim bezbednosnim sertifikatima MS-500 „Microsoft 365 Security Administrator“ ili AZ-500 „Azure Security Engineer“. U čemu se razlikuju novi sertifikati o bezbednosti, usaglašenosti i identitetu?

Novi sertifikati o bezbednosti, usaglašenosti i identitetu više su usredsređeni na diskretnije job role. Na primer, dok se sertifikati Azure Security Engineer Associate (AZ-500) Microsoft 365 Security Administrator Associate (MS-500) sastoje od oko 25% ciljeva upravljanja identitetom i pristupom, nova potvrda o identitetu i pristupu administratora (ispit SC-300) je u potpunosti fokusiran na upravljanje identitetom i pristupom.

Još jedan primer – sertifikat Microsoft 365 Security Administrator Associate (ispit MS-500) sastojao se od 15-20% ciljeva zaštite podataka, dok je certifikat Associated Protection Administrator Associate (ispit SC-400) u potpunosti usmeren na te ciljeve.

Izvor: techcommunity.microsoft

Leave a Reply