Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
25 апр 2016

DoIT praksa – 10 dobrih razloga ZA

Da li je i vaš san siguran, stalan i dobro plaćen posao? Želite da radite za velike strane ili domaće kompanije, volite rad od kuće ili maštate o sopstvenom biznisu? Ukoliko je tako onda će vam sledeće informacije biti od izuzetne koristi.
Srbiji nedostaje 10.000 IT stručnjaka.

Potražnja za kvalitetnim IT kadrovima na tržištu rada poslednjih godina povećala se 2 puta, a predviđanja kažu da će se taj trend nastaviti i u budućnosti. Broj IT stručnjaka mnogo je manji nego što je potreba za njima, pa su poslodavci spremni i da ih dobro plate.

IT kadrovi cene se i angažuju na osnovu praktičnog znanja i veštinai prednost imaju kandidati koji to u startu imaju, tako da fakultetska diploma ne igra veliku ulogu pri zapošljavanju. Ipak, malo je mesta na kojima mogu dobiti specijalizovano i sistematizovano praktično znanje koje će im zaista koristiti i biti primenljivo u stvarnoj praksi.

Zbog svega ovoga javila se potreba za sveobuhvatnim programom koji će budućim IT kadrovima ponuditi konkretna i odmah primenjiva znanja stečena kroz rad na stvarnim projektima.

Upravo to je jednogodišnja DoIT praksa sa 4 smera, koji vam pruža sve što vam je neophodno da odmah počnete da radite kao:

Evo 10 dobrih razloga da DoIT praksa bude i vaša ulaznica u sigurniju budućnost:

Program je kreiran po trenutnim tržišnim zahtevima

Dobijate obuku za jedno od 4 zanimanja koja IT korporacije najviše zapošljavaju i praksu za poznavanje i rad sa aktuelnim tehnologijama koje IT kuće koriste i traže. Zaposlenje posle ovakvog programa biće brže i lakše jer ćete posedovati upravo one veštine koje su navedene u njihovom konkursu za posao. Praktično znanje i kompetencije na nivou Juniora

Celokupan program pruža sve potrebne veštine, znanja i iskustvo na nivou Juniora spremnog da aplicira za određenu IT poziciju.

Radite kao freelancer ili pokrenite svoj sturt-up biznis

Svaki od smerova pruža mogućnost honorarnog rada od kuće po freelance sistemu, za domaće i strane klijenta ili otvaranje privatne IT agencije.

Namenjen je početnicima ali i onima koji imaju predznanje

DoIT praksa je idealna za lica kojima treba prekvalifikacija ili dokvalifikacija ali i za samouke programere da sistematizuju svoja zanja, studente kojima nedostaje praksa, talentovane đake i zaposlene koji bi da unaprede svoja znaja i brže napreduju.

Rad na stvarnim projektima i rešavanje realnih problema (PSL)

DoIT program zasniva se na novoj dokazanoj metodologiji učenja kroz praktični rad na realnim zadacima i projektima, timski ili individualno i rešavanje pravih problema.. Krajnji efekat je praktično, korisno i odmah primenjivo znanje, bez suvišne teorije.

Mentorska praksa

Obuke vode iskusni mentori sa višegodišnjim iskustvom u IT sektorima, koji će učenike upoznati sa stvarnim izazovima profesije. Njihov zadatak je da vode, usmaravaju, sugerišu, objasne i prate napredak svakog polaznika.

Male grupe garantuju kvalitet

Broj polaznika po grupama smo ograničili na 12 kako bi mentor mogao svakom i individualno da se posveti i vodi evidenciju o njegovom radu.

Poslepodnevni termini

Kako biste je lakše uskladili sa ostalim obavezama, DoIT praksa sprovodi se u poslepodnevnim časovima i vikendom.

Minimalni uslovi za polaznike

Sve što vam je potrebno da biste se prijavili za DoIT program je solidno znanje engleskog jezika i snalaženje na računaru (MS Office, e-mail nalozi, aktuelni pretraživači…).

Praktično znanje i iskustvo, a ne samo sertifikat

Mi akcenat stavljamo na praktično znanje, sticanje veština i iskustva, jer je to bitno i IT kompnijama koje zapošljavaju. Svako ko uspešno završi praksu, dobija sertifikat da je stekao potrebne veštine i iskustvo, kao i reference za sve projekte na kojima je radio.

Započnite Vaš siguran put do posla u IT na jednoj od 4 najtraženijih pozicija!

logo final manji

5 Responses

    1. Anita Tapaji

      Termini prakse će biti organizovani u popodnevnim terminima, posle 17h radnim danima i subotama u prepodnevniom časovima

Leave a Reply