Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
20 сеп 2023

Kako da steknete sertifikat osnovnog poznavanja rada na računaru?

Veoma često imamo upite kako mogu da dobijem sertifikat osnovnog poznavanja rada na računaru? Ukoliko vam je sertifikat potreban za posao koji konkurišite prvo se dobro raspitajte kakav sertifikat poslodavac zahteva, i  najvažnije budite realni u proceni svog znanja, jer to što ste nekada radili nešto u Word-u i Excel-u ne znači da vladate ovim programima.

Postoje tri načina kako možete da dobijete sertifikat osnovnog poznavanja rada na računaru.

Ukoliko poznajete rad na računaru, ali ste samouki tj. nikada niste prošli nikakvu obuku i ne radite u Word-u, Excel-u, ne šaljete mejlove iz Outlook-a, već kompjuter koristite samo za internet, najrealnije je da prođete obuku i sistematizujete znanje.

Na kojoj obuci mogu steći sertifikat osnovnog poznavanja rada na računaru?

Kurs Business master koji organizuje Smart škola računara namenjen je apsolutnim početnicima, ali i osobama koje žele da sistematizuju postojeće znanje iz MS Office programa kako bi bili potpuno sigurni u svoje znanje prilikom apliciranja za posao.

Šta se uči na kursu?

MS Word (podešavanje stranice, formatiranje teksta, uređivanje dokumenta, pravljenje template dokumenata, tekstualni okviri, umetanje fotografija u dokument, štampanje dokumenata)

MS Excel  (tabele, radni listovi, formule, funkcije, povezivanje podataka, procenti, štampanje radnih listova)

MS Outlook (navigacija,  adresar, kontakti, upravljanje kalendarom i zakazivanje sastanaka, dodavanje i preuzimanje priloga, slanje pošte na više adresa istovremeno, poruke sa prioritetima i obeležavanje, kreiranje ličnog potpisa u poruci, spam i blokiranje neželjene pošte)

Osim toga na kursu se i upoznajete sa kompjuterom i njegovim sastavnim delovima, računarske mreže, kao i osnove interneta (osnovni elementi i servisi Interneta, pretraživanje i preuzimanje datoteka sa Interneta, rad u internet pregledaču-u i njegovo podešavanje, internet sigurnost).

Proverite kada je zakazan naredni termin obuke:

https://www.smartschool.rs/course/business-master-1/

Nakon odslušanog kursa dobijate sertifikat o uspešno završenom kursu Business Master 1 sa svim navedenim oblastima.

Da li mogu da dobijem sertifikat i bez odslušanog kursa?

Ukoliko već posedujete određeno znanje rada na računaru možete da polažete test za sticanje Smart sertifikata i bez odslušanog kursa.

Na testu se polažu oblasti Windows 10, MS Word 2016, MS Excel 2016 i MS Outlook 2016 i stiče se sertifikat o položenim modulima.

Takođe, možete u Smart školi računara u Novom Sadu, na Bulevaru oslobođenja 78 (V sprat) kupite skriptu iz koje možete i sami da se pripremite za polaganje sertifikata ukoliko vam je potrebno da se pripremite za polaganje, a takođe možete da zakažete i individualne časove sa profesorima i da prođete određene oblasti.

Kako da steknem međunarodno priznat sertifikat?

Takođe nakon kursa Business Master 1 (osnove rada na računaru) možete da polažete module za sticanje ECDL sertifikata koji je priznat u 148 zemalja širom sveta i danas predstavlja jedan od osnovnih zahteva poslodavaca pri zapošljavanju.

European Computer Driving Licence (Evropska kompjuterska vozačka dozvola) je međunarodno priznata potvrda informatičke pismenosti, koja garantuje da nosioc ove sertifikacije poznaje rad na računaru na nivou ECDL standarda.

ECDL Start digitalna pismenost- ECDL Start sertifikat se stiče nakon uspešno položena četiri modula: osnove računara, obrade teksta, tabelarnih kalkulacija i interneta. ECDL Start sertifikat predstavlja dokaz osnovnog nivoa digitalne pismenosti.

Polaganje zvaničnih ispita/modula za sticanje ECDL sertifikacije može se obaviti takođe u našim prostorijama, budući da smo autorizovani ECDL test centar.

Procedura je da nas kontaktirate mejlom school@smartschool.rs ili telefonom na broj 0604728200 kako bismo se dogovorili oko termina za polaganje modula.

Danas je sertifikacija veoma važna i principi poslovanja danas podrazumevaju da se stalno usavršavamo, stoga ukoliko još uvek nemate pismenu potvrdu osnovnog poznavanja rada na računaru vreme je da je steknete!

Leave a Reply