Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
20 јул 2020

Kako izgleda tipični dan jednog Web dizajnera?

Savršen spoj kreativnog rada i tehničkog nivoa dizajniranja i održavanja web lokacija su ono što svakog web dizajnera oslikava! Osim što nastoje da su web stanice funkcionalne i jednostavne za navigaciju, dizajneri takođe rade na tome da web lokacija bude vizuelno privlačna.

Zahvaljujući eksplozivnom rastu Interneta, web dizajneri su veoma traženi danas. Budući da se sve više i više poslova obavlja putem interneta, web dizajneri su uvek potrebni kako bi održavali i ažurirali razne web lokacije.

Dnevno planiranje

Biti dizajner znači raditi na više različitih projekata na dnevnoj bazi. Najbolje je započeti dan sa kratkim pregledom obaveza za taj dan kako bi bili sigurni da imate sve što je potrebno da bi uspešno završili postavljene obaveze za taj dan i da bi tako pripremili sve faze za naredni dan.

Email

Za mnoge web dizajnere čitanje e-pošte je važan deo dana. Oni preispituju sve informacije koje im je klijent mogao poslati tokom noći i prave chart-ove kako najbolje da odgovore na potrebe klijenta pomoću različitih projekata na kojima se radi. PS: Pisano slovo u email-u najvernije preslikava Vašu komunikaciju sa klijentom da ne bi došlo do nesporazuma u vezi postavljenih zahteva i završenog projekta.

Članovi tima

Rad sa članovima tima važan je deo dana za web dizajnera. Iako postoji puno freelance web dizajnera, mnogi od njih moraju sarađivati s drugima, posebno kada se bave radno-intenzivnim projektima, kao što je možda slučaj kod zahteva velikih korporacija.

Telefonske konferencije

Budući da web dizajneri često rade za druge, održavanje kontakta je imperativ. Potrebe klijenta mogu se brzo promeniti i dizajner treba da ih blagovremeno ugradi/primeni.

Administrativni poslovi

Kao i u svakom poslu, postoje i administrativne potrebe koje treba rešiti. Iako je pravi web dizajn kreativno izazovan, potrebno je pratiti naplatne sate i baviti se pitanjima poput uplata i plaćanja računa što nije nimalo zabavno. Nažalost, ako se administrativna strana ne održava pravilno, mogu se pojaviti problemi koji će oduzeti vreme i energiju potrebnu za rad na dizajnerskoj strani.

Dizajn

Ovde će web dizajner provesti većinu svog dana. Ovde će biti uloženo najviše napora – rad na web lokacijama, osiguravajući da svaka od njih pravilno funkcioniše. Klijenti zahtevaju savršenstvo u svakom trenutku, a na web dizajneru je da se uveri da li isporučivanje sajta radi besprekorno.

Iako web dizajn može biti korisna i profitabilna prilika za zapošljavanje, on takođe može biti neverovatno stresan i iscrpljujući. Mnogi dizajneri će imati stroge rasporede kojih se pridržavaju, pazeći da ih ne prekomerno produže ili ne sagore od posla.

Ako neko želi posao koji može zadovoljiti i kreativnu i tehničku stranu u sebi, web dizajner može biti upravo ono što traži. Pogledajte na našem sajtu ponudu kurseva za web dizajn i za grafički dizajn.

* pri izradi teksta korišćen je izvor graphicdesigndegreehub

Leave a Reply