Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
26 јун 2020

Šta preduzetnici misle o nama

Pre neki dan imali smo zadovoljstvo da po šesti put uručimo Smartov sertifikat našem polazniku Draganu Dediću, za uspešno završenu obuku. Dragan Dedić je do sada u našem IT edu centru Smart School završio kurseve Napredne tehnike rada u MS Excel-u, Rad sa makroima i VBA, Front End Developer kurs, Osnove SQL-a, Course 55268AC Microsoft Flow i MS-900T01-A Microsoft 365 Fundamentals. Impresivno zar ne?

Baš iz ovog razloga smo odlučili da vam predstavimo Dragana Dedića i da čujemo njegovo mišljenje. Dragan Dedić je inženjer informatike i diplomirani ekonomista. Vlasnik je servisa za informatičke usluge SINUS, porodične firme koja postoji 30 godina, ima četvoro zaposlenih i 150 klijenata iz svih oblasti privrede.

Recite nam nešto o Vašem poslovanju…

Pre raspada Jugoslavije, poslovali smo i na teritoriji Makedonije i Hrvatske, a posle raspada ostali smo prisutni samo na teritoriji Srbije. Najviše klijentata imamo na teritoriji Vojvodine. Usluge SINUS-a pokrivaju kompletan računovodstveni informacioni sistem. Svi su programi na početku bili napisani u COBOL programskom jeziku, pa smo posle prešli na Visual Basic i sad planiramo da pređemo na PHP da bi programi mogli da se izvršavaju na svim platformama. Planiramo prelazak u veći poslovni prostor, zapošljavanje još informatičara i knjigovođa.

Da li je to bio Vaš motiv da kod nas upišete kurseve?

Volim da učim ali prvenstveno sam se opredelio za vaše kurseve zbog posla da bih imao neku predstavu o tome kako izgledaju te platforme i ti alati u kojima sve to treba da se radi. Da bih davao zadatke radnicima, moram pre svega znati o čemu je reč.

Kako ste zadovoljni održanim obukama u našem edu centru?

Ja sam prezadovoljan i onom obukom pre korone, a i za vreme korone, obuka je na najvišem nivou. Vaši predavači su izuzetno stručni i imaju fantastičan pristup polaznicima kurseva. Najviša ocena.

Koji su Vaši dalji planovi?

Ostaje mi sada da primenim ono što sam do sad savladao. Svakako da bih ja najviše voleo da nastavim da se dalje usavršavam, ali za sad ne postoje vremenski kapaciteti za to, ali u perspektivi bih vrlo rado sve svoje radnike obučio kod vas. Imate u ponudi zaista za sve različite nivoe znanja obuke i adekvatni pristup. Ne bih ni ja mogao bolje za to što vi radite.

Da li Vam je znanje sa kurseva dovoljno da samostalno radite u programima?

Meni je to najviše bilo potrebno da bih ja imao predstavu o čemu se tu radi. A mislim da je sasvim dovoljno za dalji samostalan rad. Pogotovo što vaši predavači stoje nama na raspolaganju ako naiđu na neki problem, da bi im pomogli da to prevaziđu. Fantastična je stvar to što radite. Dajete ljudima u ruke zanat, hleb. Oni koji izađu iz vaše škole, mogu to znanje odmah i da unovče.

Leave a Reply