Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
21 мар 2023

Kolika je važnost sertifikacije u IT industriji?

Ukoliko neko vreme radite u IT industriji verovatno znate kolika je važnost sertifikacije. A i za sve one koji tek ulaze u svet IT-ja treba da znaju da je sertifikacija jedna od najvažnijih stvari koje možete da uradite za sebe i svoju karijeru. To pokazuje da imate određeni nivo znanja, iskustva i veština. Sertifikati vam mogu pomoći da se izdvojite iz gomile kada su u pitanju prijave za posao, a mogu se koristiti i kao dokaz vaših kvalifikacija.

Microsoft sertifikacija

Danas je teško pronaći posao za koji nije potrebna neka vrsta sertifikata. Naravno postoji mnogo različitih sertifikata, a Microsoft sertifati su svakako najtraženiji i to ne bez razloga.

Ukoliko želite da radite u IT-ju ili razvoju softvera, Microsoft sertifikacija će pomoći da se vaš CV izdvoji iz gomile drugih. Takođe na taj način pokazujete poslodavcu da posedujete znanja i veštine neophodne za rad na Microsoft proizvodima.

Pored toga što je to odličan način da pokažete svoju stručnost kao IT profesionalca, posedovanje Microsoft sertifikata može vam pomoći da unapredite svoju karijeru, jer mnoge kompanije zahtevaju da njihovi zaposledi budu sertifikovano i pre nego što ih zaposle.

Stoga nije loše i dobro proučiti koja vas oblast zanima i priključiti se na neki od kurseva za početak.

Na ovom linku možete pogledati koje su Microsoft obuke trenutno zakazane u Smart školi kompjutera.

Kako steći određene sertifikate?

Smart škola računara iz Novog Sada jedini je Pearson Vue testing centar u Vojvodini u kojem utorkom i četvrtak možete da polažete različite ispite.

Pearson Virtual University Enterprise je vodeći svetski provajder za usluge sertifikacije i obezbeđuje polaganje ispita za sticanje međunarodno priznatih sertifikacija poznatih IT kompanija, kao što su kao što su: Microsoft, Oracle, CISCO Systems, CompTIA, Linux Professional Institute, Adobe, Hewlet Packard IBM, Fujitsu Siemens Computers, Citrix, Novell, PMI (Project Management Institute) itd.

(Kompletan listu ispita možete pronaći na sajtu: https://home.pearsonvue.com/)

Zanimljivo je da je Pearson Vue nedavno objavio izveštaj kandidata o važnost IT sertifikacije za 2023. godinu gde je iskustvo podelilo čak 21.000 stručnjaka iz 176 zemalja. Rezultati pokazuju da su u svetu gde veća potražnja za tehničkim veštinama susreće globalni nedostatak talenta sertifikati idealno sredstvo za rešavanje i jednog i drugog.

Korist je višestruka kako za kandidate, tako i za poslodavce.

Benefiti za kandidate:

92% je sigurno u svoje sposobnosti

84% su odlučniji da uspeju profesionalno

37% je dobilo povećanje plate

Benefiti za poslodavce:

81% obavljaju posao kvalitetnije

77% je inovativnije

72% radi efikasnije.

Još detalja možete pronaći ovde.

Leave a Reply