Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
3 окт 2022

Oktobar – mesec svesti o sajber bezbednosti

Ovog oktobra naučite kako da zaštitite svoje dragocene podatke tako što ćete odvojiti vreme da naučite kako virusi funkcionišu, koje rizike treba da izbegavate i savete kako da zaštitite računar.

Sajber bezbednost je važna za sve. Ono što sami možete da preduzmete u svakodnevnom korišćenju uređaja: prvi koraci su uključivanje automatskog ažuriranja softvera, redovno pravljenje rezervnih kopija vaših uređaja, uključivanje višefaktorske autentifikacije, korišćenje pristupnih fraza, obezbeđenje mobilnih uređaja i čuvanje od sajber prevara.

Međutim uz sve softvere koji su danas dostupni na tržištu, zaštita informacija i dalje zadaje glavobolju milionima informatičara na svetu. Edukacija je ipak najmoćnije oružje protiv sajber napada.

Ko su etički hakeri?

Etički haker je osoba zadužena za bezbednost mreža i poverljivih resursa, koja nastoji da sa namerom otkrije propuste i moguće upade na mrežu i/ili računarske sisteme koristeći iste metode i tehnike koje koriste i ozloglašeni hakeri.

Na kursu Certified Ethical Hacker – CEH ćete steći znanje i praktično iskustvo hakerisanja. Naučićete da skenirate mreže, primenjujete razne tipove napada na servere, baze podataka i aplikacije, kako da izbegavate sisteme detekcije i druge važne tehnike koje koriste zlonamerni hakeri.

Imate jedinstvenu priliku ua sve uplate u oktobru mesecu, odobrava se popust od 10%, čime ostvarujete uštedu od 150€!

Brojni su benefiti koje ostvarujete u okviru ove cene: uključena je zvanična literatura, sertifikovan trener i predavanje na srpskom jeziku, pripreme za ispiti i besplatno polaganje ispita (neograničen broj izlazaka)!

CEH kurs je najavljen za period od 14. do 25. novembra 2022. godine. Održavaće se online, u terminu od 18h do 21:15h. Za više informacija, slobodno nas kontaktirajte na telefon 060/47-28-200 ili putem mail-a school@smartschool.rs

Leave a Reply