Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
28 јан 2019

UNDP program IT prekvalifikacije

U saradnji sa JISA iz Beograda, kompanija Smart je dobila priliku da učestvuje u programu IT prekvalifikacije 40 lica sa teritorije Novog Sada u realizaciji programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Program IT prekvalifikacije obuhvata Web development obuku za Front-End programere – osnovni i napredni nivo.

Cilj obuke je osposobljavanje kandidata da samostalno kreiraju, prilagođavaju i programiraju vizuelni identitet sajta, zatim da pripremaju i slože na odgovarajuć način slike i tekstove, izvrše prilagođavanje potrebama korisnika i tržišta, kao i da kreiraju sajtove koji će postići željene efekte kod krajnjih korisnika (posetilaca sajta). Znanja i veštine stečene na ovoj obuci će kandidatima omogućiti da postanu deo tima u IT kompanijama na poziciji Web developera ili da započnu svoj samostalni rad.

Obuka će biti organizovana kroz 250 školskih časova + 10 časova mentorskog savetovanja i karijernog vođenja + 120 sati stručne prakse u IT kompanijama.

Obuke i mentorsko savetovanje, držaće predavači sa višegodišnjim iskustvom ne samo u realizaciji obuka, već i u radu u IT kompanijama i na projektima. Uz dobro isplaniran program prekvalifikacije, kandidati će steći i znanja potrebna za pronalaženje posla. Sa predavačima će pripremati svoju biografiju, motivaciono pismo, radiće praktične softskills vežbe i vežbaće razgovor za apliciranje za posao kroz simulacije.

Pored obuke, kandidatima je omogućeno i korišćenje platforme za online učenje.

Velika prednost ovako formiranog programa prekvalifikacije je i 120 sati stručne prakse, koju će kandidati programa imati nakon završene obuke. Tokom prakse kandidati će raditi na projektima koji obuhvataju rad sa tehnologijama koje su savladali tokom obuke i tako će nastaviti usavršavanje stečenih znanja i veština kroz primenu znanja u realnom okruženju.

U petak, 25. januara, ušli smo u završni krug selekcije kandidata za ovaj program IT prekvalifikacije. Naime, Danijela Rakita, direktor škole kompjutera Smart School je zajedno sa Bojanom Minić iz JISA kancelarije u Beogradu održala intervju sa 176 kandidata koji su uspešno prošli test osnovnog poznavanja računara, kao i test iz engleskog jezika.

40 najuspešnijih kandidata imaće priliku da se kroz ovaj UNDP program prekvalifikuju u školi kompjutera Smart School u Novom Sadu, i da steknu osnovno i napredno znanje potrebno za rad na poziciji Web developer / Front-End programer. Pored Novog Sada, ovaj projekat IT prekvalifikacije finansiran od strane UNDP-ja, biće sproveden u skoro svim većim gradovima u Srbiji tokom 2019. godine.

Leave a Reply