DatumTermin u najavi
VremeTermin u najavi
Cena234000,00 + PDV
Prijavi se

.Net Programer – obuči se za najtraženije zanimanje današnjice

Moderni način poslovanja nametnuo je potrebu da sve firme moraju imati pored prezentacije na internetu i niz drugih aplikacija i internih portala za lakše i efikasnije poslovanje, a to podrazumeva i angažovanje Programera. Zbog toga ovaj posao trenutno spada u izuzetno tražena i dobro plaćena zanimanja, a tako će biti i u budućnosti.

Zadatak .Net Programera je da kreira web i dektop aplikacije, različite portale i druga rešenja za automatizaciju i elektronsko poslovanje, umrežava ih sa bazom podataka i čini lakšim za ažuriranje. Kako bi uspešno obavljali svoj posao .Net Programeri moraju poznavati širok spektar tehnoloških alata i moraju dobro vladati C# i ASP.NET programskim jezikom. Formalno obrazovanje vrlo često ne prati tehnološki novine, a ono što većini programera nedostaje jeste sistematizovano znanje i praktični rad na stvarnim projektima.

Imajući u vidu veliku tržišnu potražnju za ovim kadrom u okviru DoIT Programa izdvajamo praksu za .Net Programera koja će vam pružiti sva korisna znanja i kompetencije za ovo zanimanje na nivou Juniora. Praksa je zasnovana na radu i učenju kroz rešavanje stvarnih problema individualno i timski i suočavanju polaznika sa realnim situacijama.

Zašto je posao .Net Programera pravi izbor?
 • Velike šanse da ćete veoma brzo doći do posla
 • Pored toga što je traženo, zanimanje .Net Programera spada u odlično plaćena zanimanja.
 • Da biste radili kao .Net Programer ne morate posedovati fakultetsku diplomu, jer se oni cene i angažuju po praktičnim veštinama i kompetencijama
 • Strane kompanije često angažuju naše IT stručnjake, pa imate priliku da radite na projektima velikih svetskih kompanija
 • Možete raditi honorarno, od kuće, kao freelancer
 • Ako ste ambiciozni ova praksa vam pruža sve mogućnosti za pokretanje sopstvenog posla
Kome je namenjena DoIT Praksa?
 • Studentima ovog ili drugih IT smerova kako bi dopunili svoje znanje i stekli preko potrebnu praksu na stvarnim projektima
 • Talentovanim đacima koji uz ova znanja mogu zarađivati solidan džeparac dok se školuju
 • Nezaposlenima koji bi da se dokvalifikuju i prekvalifikuju za aktuelnije zanimanje
 • Samoukim programerima kojima je potrebna sistematizacija praktičnih znanja i iskustvo
 • Zaposlenima na različitim pozicijama kako bi brže napredovali u karijeri
Pripremite se za DoIT na kursu Osnove programiranja – Priprema za DoIT

Kurs je namenjen svima koji žele da steknu predznanje u programiranju neophodno za praćenje nastave na DoIT praksi za programere, koju organizujemo u cilju obučavanja polaznika za obavljanje poslova na pozicijama: .Net Programer, Front-End Programer, QA Software Tester i ICT Administrator. Namenjen je i  polaznicima koji žele da nauče osnove programiranja i steknu veštine za dalji rad u programskim jezicima Java i C#.

Kako je organizovana DoIT Praksa?

DoIT program obuhvata različite načine usvajanja veština sa akcentom na praktičan rad na pravim IT projektima, uz vođstvo iskusnih mentora.
Metodologija prenošenja znanja kombinuje invertno obrazovanje i učenje kroz rešavanje konkretnih problema (PSL), koje polazniku donose kompletna odmah primenjiva znanja na nivou Juniora.

 • Invertna edukacija – teorija kod kuće, praksa u trening centru
  Polaznici predavanja u vidu video tutorijala slušaju on-line kod kuće, a zatim to znanje odmah primenjuju na praksi koji obavljaju u prostorijama našeg centra.
 • Problem Solving learning – praktično učenje kroz rešavanje realnih stručnih problema
  Polaznici dobijaju stvarne projekte i zadatke na kojima se susreću sa realnim problemima, koje uče da rešavaju „u hodu“ i na taj način brže i lakše usvajaju gradivo.
 • Mentorska praksa
  Iskusni mentori daju dodatna objašnjenja smernice, instrukcije, pomažu, motivišu i vode evidenciju o napretku svakog polaznika.Kako bi se individualno i kvalitetno posvetili svakom polazniku, grupe u kojima se radi su male (8-12 učesnika).

Ukupno trajanje prakse je 8 meseci, u toku kojih se realizuje 560 sati obuke.

Praksa se održava 3 puta nedeljno: utorkom i četvrtkom u trajanju od 4 sata u poslepodnevnim časovima i subotom u trajanju od 4h u prepodnevnim časovima.

Svaki polaznik dobija pristup on-line tutorijalima koje može da prati i od kuće (obavezno u vidu domaćih zadataka 8h nedeljno).

U početku polaznici rade na manjim individualnim projektima, potom na većim timskim projektima sa kolegama iz svoje grupe i na kraju na velikom zajedničkom projektu, na kome će imati priliku da sarađuju sa kolegama sa svih smerova prakse. Svaki smer će dati svoj doprinos završnom projektu. Cilj jeste da polaznicima prakse kreiramo virtualno radno okruženje u kojem će se osećati kao da zaista jesu na poslu u nekoj IT kompaniji i deo tima koji treba da uradi određeni zadatak. Svako od njih ima određenu ulogu u toj kompaniji i svojom aktivnošću, trudom, znanjem i zalaganjema doprinosi da se projekat uradi što kvalitetnije i u zadatom roku.

Nakon završetka kompletnog programa prakse polaznici će na ovaj način steći i znanje i veštine i iskustvo, kao i samopouzdanje da prvo konkurišu, a potom i obavljaju stvarni posao u stvarnoj IT kompaniji.

Svi kandidati koji budu dobro ocenjeni i dobiju preporuku od mentora imaju mogućnost ulaska u proces selekcije kadrova za zaposlenje u kompaniji Smart d.o.o.

Ko Vas uči i radi sa Vama?

Ljudi koji se zaista bave ovim poslom i to uspešno! Mentori DoIT prakse stručnjaci sa praktičnim višegodišnjim iskustvom u poznatim IT kompanijama. Oni znaju kako da na pravi način prenesu svoja znanja i upute polaznike u sve tajne i realne situacije sa kojima će se susretati pri radu. Dostupni su svim polaznicima dok traje obuka kroz e-mail, chat ili Skype konsultacije.
Svetski poznati predavači  i instruktori čijim video tutorijalima ćete imati online pristup 24/7h tokom 8 meseci.

Šta ćete naučiti?

Na smeru .Net programiranja, kroz praktičan rad na projektima, dobićete kompletno i odmah primenjivo praktično znanje i steći ćete odlično poznavanje programskih jezika, baza podataka i potpuno ovladati praktičnim alatima: VisualStudio. NET, C#, ADO.NET, MVC, Ajax, SQL, WCF.

Koje veštine ćete savladati?

Steći ćete veštine pisanja koda za web i desktop aplikacije, što će vam pomoći da uspešno aplicirate na neke od IT pozicija, ali takođe i veštine potrebne za lakšu integraciju i funkcionisanje u timu, kao što su veštine agilnog vođenja i upravljanja projekatima, kolaboracije sa ostalivim članovima tima, veštine prezentovanje i komunikacije…

Kakvo iskustvo ćete steći?

Steći ćete iskustvo u oblasti programiranja web i desktop aplikacija radom na realnim manjim i većim projektima, a kao dokaz imaćete i stvarne reference i sertifikat od 560 sati rada na projektima.

Šta dalje?

logo final manji

SPECIJALNI USLOVI ZA:

 • nezaposlena lica – imaju mogućnost odloženog plaćanja do kraja 2020. godine 
 • sve kandidate – svi kandidati koji se odluče da idu na DoIT praksu dobijaju mogućnost BESPLATNE obuke pre početka prakse – Priprema za DoIT obuka, FrontEnd obuka i Softver tester obuka

PRIJAVE ZA 2020/2021 GODINU SU U TOKU

Broj polaznika je ograničen. Zato je potrebno da se prijavite što pre i obezbedite svoje mesto, pozivanjem 065/ 47–28-223 ili putem e-maila: school@smart.rs.

Program prakse:
Section 1PROJEKAT 1: DIGITRON
Lecture 1Konzolne aplikacije
Lecture 2Upoznavanje sa Visual Studiom
Lecture 3Osnove C# jezika, sintaksa
Lecture 4Tipovi podataka (int, double, string itd.)
Lecture 5Računske operacije
Lecture 6Upravljacke strukture
Lecture 7Upis i čitanje iz fajla
Section 2PROJEKAT 2: FILMSKI KATALOG v1.0
Lecture 8Principi objektno-orijentisanog programiranja
Lecture 9XML
Lecture 10WPF
Lecture 11Primena MVVM patterna na WPF
Section 3PROJEKAT 3: FILMSKI KATALOG v2.0
Lecture 12Unit testing
Lecture 13Exception handling
Lecture 14Entity Framework
Lecture 15Sql
Lecture 16Linq
Section 4PROJEKAT 4: FILMSKI KATALOG v3.0
Lecture 17Osnove MVC-a
Lecture 18ASP.NET MVC
Lecture 19Osnove WebAPI
Lecture 20Web API
Lecture 21Web API security
Section 5PROJEKAT 5: ZAJEDNIČKI PROOJEKAT
Lecture 22Faza 1 - analiza projekta i planiranje
Lecture 23Faza 2 – postavljanje projekta i implementacija
Lecture 24Faza 3 – Saradnja sa ostalim DoIT timovima (front-end developers, Q&A)