Blog

Vesti, akcije, događaji, zanimljivosti...
26 јан 2018

Prosečne zarade CCENT profesionalaca u 2017. godini

CCENT sertifikacija potvrđuje da znate kako da instalirate, radite i rešavate probleme (za male poslovne branch mreže), kao i da znate kako da obezbedite osnovnu mrežnu sigurnost. Ova sertifikacija garantuje da posedujete veštine koje su potrebne za entry-level network support pozicije, odnosno to je početna pozicija mnogih uspešnih karijera u networking-u.

Oni čine sastavni deo podrške onih koji rade sa CISCO mrežom u organizaciji. Prosečna plata za CCENT profesionalce kreće se od $ 30,000 do $ 92.323. Entry-level i mid-level pozicije za CCENT profesionalce su Support Technician, Help Desk Technician i IT/Network Support Technician. Položaji na višem nivou su Information Technology Specialist, Network Administrator i Network Engineer. Istraživanja sprovedena od strane Payscale.com, ukazuju da pozicije i plate isključivo zavise od iskustva. U zavisnosti od godina radnog iskustva, kao i vrste projekata na kojem je radio kandidat, CCENT profesionalci su plaćeni i više od proseka.

Pored kompanija u IT industriji, CCENT profesionalci prema istom istraživanju, pronalazili su poslove u Network and Communication Services sektoru, sektoru zdravstvene brige, IT konsaltingu, proizvodnji, telekomunikacijama i sektoru razvoja softvera. U neprofitnim organizacijama, edukativnim institucijama, državnim i gradskim upravama, plaćeni su u skladu sa prosečnim primanjima za IT profesionalce.

Da bi dobili CCENT sertifikaciju, neophodno je da se pripremite i položite 100-105 ICND1 ispit (Interconnecting Cisco Networking Devices Part 1). CCENT sertifikacija je prvi korak ka sticanju Cisco Ceritifed Network Associate (CCNA) sertifikaciji, koja pokriva poslovne branch mreže srednje veličine sa složenijim i kompleksnijim konekcijama.

Najbolji način da se pripremite za ovu sertifikaciju je Network Administration I kurs koji organizujemo u našem edukativnom centru.

Nakon Network Administration I kursa, steći ćete osnovno razumevanje mrežnih layer-a 1-3, koji su primenljivi za core routhing i switching, plus druge napredne tehnologije. Takođe ćete razumeti interakcije i mrežne funkcije firewall-a, wireless kontrolere i ulazne tačke, sve sa dodatnim fokusom na IPv6 i osnovnu mrežnu sigurnost.

Network Administration kurs je najavljen u školi kompjutera Smart School za 20. februar u večernjem terminu od 19:30h. Pozovite nas na 021/47-28-200 i rezervišite Vaše uzlazno mesto u novoj karijeri.

Leave a Reply